Box

Alistair Overeem, noul campion K1. Ghita a pierdut in primul tur

Daniel Ghita a ratat sansa, sambata, sa devina campion mondial la K1 in urma super galei de la Tokyo (Japonia). Luptatorul din Romania a pierdut la puncte, dupa o repriza suplimentara, disputa cu turcul Gokhan Saki. Finala K1 a continuat in direct pe Onlinesport.ro pana la finala dintre olandezii Peter Aerts si  Alistair Overeem, acesta din urma impunandu-se categoric prin KO. Primul titlu K1 pentru luptatorul venit in piramida finala din MMA. Aerts a ratat sansa de a-si trece in cont al patrulea titlu K1 din cariera. Vedeti mai jos desfasurara, pas cu pas, a piramidei finale a K1 de la Tokyo.
FINALA K1: Peter Aerts vs Alistair Overeem - victorie prin KO dupa doar in minut de lupta

INFO: Pentru victoria sa din acest an, Overeem va fi recompensat cu 400.000 de dolari.

Repriza 1: Incepe marea finala K1 din acest an. Overeem se napusteste inca din primele secunde asupra lui Aerts, care face pasul inapoi. Aerts este in corzi, cade in cele din urma si face semn ca nu vrea sa mai continue. Aerts nu se mai ridica de la podea si Overeem este noul campion K1!!!

13:21 Alistair Overeem are de parte sa si avantajul varstei, fiind cu zece ani mai tanar decat Peter Aerts.

13:19 Cei doi finalisti intra in ring. Overeem arata mult mai bine fizic decat Aerts, care cu greu si-a putut ascunde ranile deschise in semifinala cu Schilt.

Singh Jaideep vs Sergey Kharitonov - castiga Jaideep prin KO

Repriza 1: Incepe meciul dintre Kharitonov si Jaideep, rusul fiind luptatorul mai activ in ring. Indianul raspunde cu lovituri joase de picior. Croseu de dreapta in figura lui Kharitonov si rusul este la un pas de KO. Dreapta care il arunca la podea pe rus. Acesta se ridica repede, dar nu scapa de numaratoarea arbitrului. Meciul este oprit, dupa o noua serie devastatoare a lui Jaideep, acest luptator de 23 ani anuntandu-se un luptator de luat in seama in anii care urmeaza.

12:58 Dupa o pauza consistenta, Kharitonov si Jaideep intra in arena pentru lupta care precede marea finala K1.

INFO: Pana la finala dintre Peter Aerts si Alistair Overeem este programat un ultim super fight, in ring urmand a urca rusul Sergey Kharitonov si indianul Singh Jaideep.

Semifinala 2: Gokhan Saki vs Alistair Overeem - castigator Overeem prin KO in prima repriza


Olandezul Overeem nu a facut decat sa culeaga roadele loviturilor semanate de Ghita pe corpul lui Saki.

Repriza 1: Spre deosebire de meciul cu Ghita, de aceasta data turcul este luat tare de Overeem, acesta napustindu-se asupra lui Saki ca un taur. Saki se misca mult in ring, incercand sa iasa din vizorul lui Overeem. Replica puternic si il surprinde pe olandez cu o serie de crosee. Saki este lovit in zona ficatului si meciul se termina. Victorie prin KO obtinuta de Overeem.

Semifinala 1: Peter Aerts vs Semmy Schilt - castigator Aerts la puncte.

Repriza 3: Arbitrii i-au dat la egalitate pe cei doi dupa runda secunda. Aerts domina meciul in aceste momente, in timp ce olandezul Schilt este avertizat pentru tineri repetate. Al doilea avertisment pentru Schilt. Continua presiunea lui Aerts cand a mai ramas un singur minut din aceasta lupta fabuloasa. Aerts ataca pana in ultima secunda si termina meciul cu bratele sus in semn de victorie.

Repriza 2: Schimburi dure de lovituri intre cei doi. Schilt il provoaca pe Aerts la lupta, acesta se lasa putin pe cortile ringului, vizibil afectat de intensitatea luptei. Ochiul drept al lui Aerts sangereaza vizibil. Meciul este oprit pentru cateva momente.

Repriza 1: Aerts il scutura pe Schilt cu o combinatie de brate stanga-dreapta. Schilt nu asteapta prea mult invitatia la lupta si, spre entuziasmul publicului spectator, incepe sa-l macine pe Aerts cu mai multe lovituri de picior. Aerts lasa impresia ca joaca totul pe cartea atacului in fata unui Schilt ce pare a fi construit din beton armat.

11:56 Incepe prima semifinala, Aerts contra Shilt: Aerts este mult mai agresiv in debut.

11:53 Primii semifinalisti intra in arena, colosii Peter Aerts si Semmy Schilt urmand a se lupta pentru un loc in marea finala

11:48 Yusuke Fujimoto citeste un mesaj in mijlocul ringului prin care isi anunta retragerea oficiala din activitate. Alaturi de luptatorul nipon se afla parintii sai, sotia si fetita lor. Impresionant momentul.

11:42 Hesdy Gerges se impune prin KO in prima repriza, niponul Fujimoto fiind secerat de aprigele lovituri de picior ale egipteanului.

- Urmeaza un super fight intre egipteanul Hesdy Gerges si japonezul Yusuke Fujimoto.

Meciul 4: Alistair Overeem (Olanda) vs Tyrone Spong (Surinam) - castigator Overeem la puncte

Repriza 3: Meciul este intrerupt de arbitrul ringului. Spong este bagat in corzi de Overeem, acesta din urma trimitand adevarate ciocane cu dreapta si genunchiul. In cele din urma, fara nicio urma de indoiala, victoria ii revine la puncte olandezului Overeem.

Repriza 2: Cu 25 de secunda inaintea finalului rundei, Overeem se trezeste ca dintr-un vis urat si il zdruncina pe Spong cu o serie impresionanta de lovituri. Overeem este vazut invingator de doi dintre cei trei judecatori.

Repriza 1: Prima runda i-a revenit in unanimitate lui Spong.

Meciul 3: Daniel Ghita vs Gokhan Saki - castigator Saki, la puncte, dupa o repriza suplimentara

Decizie finala: Gokhan Saki este declarat invingator la puncte. Daniel Ghita este eliminat in primul meci al piramidei finale dupa un meci, sa recunoastem, modest!

Repriza suplimentara: Saki din nou are prim planul in centrul ringului. Ghita asteapta in continuare, macinandu-l pe turc cu lovituri de picior. Se termina si aceasta runda, cu Ghita si Saki imbratisati de final.


- Judecatorii decid ca meciul are nevoie de o repriza suplimentara, dupa trei runde cei doi luptatori fiind la egalitate.


Repriza 3: Toti cei trei arbitrii de margine au considerat repriza secunda ca fiind incheiata la egalitate. Ghita prefera lupta defensiva, asteptandu-l pe Saki, care mai aluneca o data, dupa care isi prinde piciorul drept in corzi. Saki domina finalul meciului, in timp ce Ghita pare stors de energie. Se termina meciul.


Repriza 2: Doi judecatori de margine au dat prima runda ca fiind incheiata la egalitate si doar unul l-a considerat pe Ghita mai bun. Luptatorul nostru incearca o lovitura inalta de picior, dar turcul scapa ca prin urechile acului. Saki ramane in continuare artagos, controlandu-l pe Ghita cu lovitura de picior. Campionul nostru il provoaca la lupta pe turc. Finalul reprizei il gaseste pe Saki in genunchi, dar arbitrul face semn ca turcul doar a alunecat.


Repriza 1: Incepe meciul dintre Ghita si Saki. Turcul se arunca la lupta, Ghita ramane in defensiva. Saki trimite o serie de lovituri cu bratele, dar Ghita raspunde cu clasicele sale lovituri de picior. O disputa darza pana acum intre cei doi. Se termina prima repriza, una de altfel echilibrata, ambii luptatori intrand la bataie fara menajamente.


10:42 Intra in arena si turcul Saki.


10:40 Daniel Ghita patrunde in arena din Tokyo.


Urmeaza meciul lui Daniel Ghita cu turcul Saki, cea mai asteptata partida a galei pentru noi romanii.

Meciul 2: Semmy Schilt vs Kyotaro - castigator Schilt la puncte

- Victorie obtinuta de Semmy Schilt prin decizia unanima a arbitrilor de margine.

Repriza 3: In continuare aceeasi disputa, cu Schilt aflat in urmarirea lui Kyotaro, care este avertizat de arbitrul judecator.

Repriza 2: Schilt domina in continuare autoritar aceasta disputa disproportionata. Cu toate acestea, Kyotaro nu refuza lupta, intrand in schimburi dure cu masivul sau adversar. Kyotaro arata ruinat dupa aceasta runda, dar sunetul gongului il salveaza pe nipon.

Repriza 1: O prima tragere de timp din partea lui Kyotaro, acesta acuzand o lovitura sub centura. Schilt ocupa centrul ringului, in timp ce Kyotaro este precum David in fata lui Goliat. Un prim schimb aprig de lovituri, dupa ce Kyotaro a dat ture bune ring in jurul lui Schilt.

10:21 Incepe disputa dintre Schilt si Kyotaro, diferenta de gabarit dintre cei doi fiind mai mult decat evidenta.

In al doilea meci al galei se intalnesc olandezul Semmy Schilt si singurul japonez din finala, Kyotaro. Meciul incepe in cateva minute.

Meciul 1: Peter Aerts vs Mighty Mo - castigator Aerts prin KO in prima repriza

- Meciul s-a incheiat rapid, Aerts impunandu-se prin KO in prima repriza, dupa ce i-a trimis un picior in plina figura lui Mo. Lovitura extraordinara a olandezului. Arbitrul a intrerupt meciul pentru ca Mo se afla intr-o evidenta inferioritate.

Repriza 1: Mo acuza deja o lovitura la ficat si are nevoie de cateva secunde pentru a-si reveni. Lupta este reluata in cele din urma, cu Aerts dominand centrul ringului. Mo este la pamant cu 1:33 inainte de finalul primei runde. Americanul se ridica rapid, dar nu arata deloc bine.

10:04 Incepe meciul dintre Aerts si Mo, prima disputa din piramida finalei K1.

Gala a fost deschisa de o partida de rezerva, brazilianul Ewerton Teixeira intalnindu-l pe Errol Zimmerman (Curacao). Vedeti mai jos desfasurarea acestui meci:

- Victorie fara dubiu obtinuta de Ewerton Teixeira.

Repriza 3: Teixeira este in avantaj clar dupa primele doua runde. Zimmerman iese mai mult la lupta. Este obtligat sa o faca. In cele din urma meciul se incheie si asteptam decizia finala a judecatorilor de margine.

Repriza 2: Inceput exploziv pentru Teixeira si Zimmerman este din nou in corzi la propriu.

Repriza 1: Texeira il inghesuie in colt pe Zimmerman, dar acesta din urma reuseste sa iasa din dificultate. Ultimele secunde ii gasesc pe cei doi intr-o apriga disputa pe contre, cu lovituri de ciocan de ambele partie. Gongul se aude si prima runda este incheiata.

9:41 A inceput meciul de rezerva, doi colosi de 190 cm aflandu-se fata in fata.

9:38 Cei doi luptatori care deschid gala, Teixeira si Zimmerman, intra in ringul din Ariake Colosseum.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Alistair Overeem, noul campion K1. Ghita a pierdut in primul tur