Box

Americanul Bernard Hopkins si-ar dori sa boxeze cu Lucian Bute

Pugilistul american Bernard Hopkins, în vârsta de 45 de ani, a declarat, într-un interviu, ca si-ar dori sa boxeze cu românul Lucian Bute, campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, care îl va întâlni, la 17 aprilie, pe columbianul Edison Miranda, informeaza site-ul boxingtalk.com.

"M-am gândit la urmatorul meu meci si numele care mi-a venit în minte a fost cel al lui Lucian Bute, pentru ca este un bun pugilist si o provocare pentru mine. Cred ca oamenii ar fi interesati de un astfel de meci, mai ales cei din Montreal. Cred ca si HBO ar fi interesat de un astfel de meci. Nu stiu daca cei din staful lui Bute vor accepta lupta sau vor considera ca este mai riscanta pentru român decât cea cu Edison Miranda, pentru ca pe columbian l-au vazut ca pe un risc mic", a spus Bernard Hopkins pentru sursa citata.

Hopkins a precizat ca, în ciuda vârstei, nu se considera la final de cariera. "Trebuie sa fac ce este mai bine pentru mine si pentru familia mea. Daca cineva se gândeste ca sunt terminat, este nebun. Continui sa fiu o amenintare pentru multi pugilisti. Am facut multe miscari inteligente în viata si stiu când trebuie sa ma retrag. Sunt destul de destept încât sa-mi dau seama cât trebuie sa mai ramân în acest sport fara sa ma fac de râs", a mai spus pugilistul american.

Hopkins a adaugat ca poate sa ajunga pâna la greutatea de 170 de pounds (77,1 kg), pentru a putea boxa cu Bute. "Am mai reusit si pentru meciurile cu Kelly Pavlik si Winky Wright. Cel mai jos pot sa ajung pâna la 170 pounds, iar asta înseamna o situatie câstig-câstig pentru Bute, deoarece daca pierde el oricum poate ramâne cu centura mondiala, la fel ca si Kelly Pavlik. Daca va rezolva problema cu Edison Miranda, lucru care ar trebui sa se întâmple, îl voi ajuta sa devina o legenda în ceea ce priveste palmaresul sau si, în functie de modul în care voi câstiga, el ma va ajuta pe mine sa creez un Kelly Pavlik canadian. Bute si oamenii lui trebuie sa vrea o provocare adevarata, ar putea continua sa lupte cu pugilisti gen Andrade si Miranda, dar sa speram ca vor sa progreseze", a mai spus pugilistul american.

Site-ul eastsideboxing.com a scris, pe 5 aprilie, ca Lucian Bute l-ar putea întâlni pe americanul Kelly Pavlik, campion la categoria mijlocie, în versiunea WBO si WBC, într-un meci care se va disputa pe "Cowboys Stadium" din statul american Texas.

Lucian Bute (25-0-0 20) îsi va apara pentru a cincea oara titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, în fata pugilistului columbian Edison Miranda, într-o gala ce va loc la 17 aprilie, la Centre Bell din Montreal (Canada).

Bernard Hopkins are în palmares 51 de victorii (32 prin KO), cinci înfrângeri si un meci încheiat la egalitate. Americanul a câstigat ultimele trei meciuri disputate, cu Kelly Pavlik (în 2008), cu Enrique Ornelas, fratele lui Librado Andrade, în 2009, si cu Roy Jones Jr., în vârsta de 41 de ani, pe 3 aprilie 2010.

Bernard Hopkins, care acum lupta la categoria semigrea (175 pounds/79,4 kg), si-a aparat de 20 de ori titlul mondial la categoria mijlocie si a fost primul pugilist care a unificat cele patru titluri mondiale (WBO, WBC, IBF si WBA). Este, de asemenea, cel mai în vârsta pugilist detinator al unei centuri mondiale la categoria mijlocie.

Mediafax



Americanul Bernard Hopkins si-ar dori sa boxeze cu Lucian Bute