Box

Lucian Bute l-a facut KO pe Andrade in runda a 4-a

Pugilistul roman Lucian Bute si-a aparat cu succes, duminica, titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, invingandu-l prin KO in repriza a 4-a pe mexicanul Librado Andrade. Pentru Lucian Bute aceasta este a 25-a victorie consecutiva la profesionism si totodata a 20-a obtinuta inainte de limita.
Lucian Bute: "In primul rand buna dimineata dragi romani. A fost o seara exceptionala. Dupa primul meci am stat doar in sala sa pregatesc acest meci. Am demonstrat ca prima data a fost un accident si ca merit sa fiu campion mondial in continuare. A fost o extraordinara oportunitate pentru mine ca meciul sa fie transmis de cea mai mare televiziune din America si cu siguranta voi ramane campion. Lennox Lewis m-a felicitat si mi-a spus ca sunt un boxer foarte bun. Foarte mult conteaza pentru mine ca meciul a fost transmis in Romania. Sunt foarte fericit ca oamenii mi-au vazut evolutia. Multumesc tuturor romanilor care s-au trezit". Aceasta a fost declaratia facuta de Lucian Bute la microfonul Televiziunii Romane.

6:46 Lucian Bute este confirmat invingator. Lacrimi de bucurie in ochii bravului nostru pugilist.

6:44 Atmosfera fantastica in sala din Quebec, Lucian Bute fiind ovationat la scena deschisa. Pugilistul nostru a luat tricolorul pe umeri si saluta publicul urcat pe corzile ringului.

RUNDA 4: Repriza precedenta a fost castigata clar de Bute. Incepe runda a 4-a cu Andrare luandu-si locul in centrul ringului. Lucian il controleaza cu serie de lovituri. Combinatie devastatoare a lui Bute si Andrade este la pamant!!! Bute isi macina adversarul, care s-a ridicat cu greu de la podea. Upercut de stanga la ficat si Andrade este KO. S-A TERMINAT. LUCIAN BUTE ISI PASTREAZA TITLUL MONDIAL

RUNDA 3: Lucian Bute a castigat si runda secunda potrivit sursei citate mai jos. Schimbare in tactica lui Bute, sportivul nostru facand un pas inainte in ring. Directa de stanga, croseu de dreapta si din nou directa de stanga: Andrade lasa capul pe spate. Vizibil iritat de loviturile incasate, mexicanul se arunca in atac.

RUNDA 2: Prima runda a fost castigata de Bute in opinia unui arbitru platit de televiziunea care transmite meciul. Andrade continua sa-l caute pe Bute dominand centrul ringului, dar pugilistul nostru il controleaza cu un croseu de dreapta. Meci tactic foarte bun facut de Lucian pana acum. Serie de lovituri de ambele parti, Andrade fiind pugilistul mai activ.

RUNDA 1: A inceput meciul dintre Bute si Andrade. Mexicanul incearca sa domine centrul ringului, dar Lucian il tine la distanta cu directa de dreapta. Combinatie stanga-dreapta reusita de Bute, care continua sa se afle in defensiva.

6:25 Lucian Bute este prezentat in ring, reactia publicului canadian fiind una extraordinara. In tribune se afla si o mica galerie romaneasca.

6:24 Arbitrul din ring este americanul Benjy Esteves.

6:23 Celebrul Michael Buffer anunta palmaresul celor doi pugilisti.

6:22 Lucian Bute a intrat in ring salutand publicul spectator.

6:21 Moment emotionant si in egala masura spectaculos la intrarea lui Bute in ring.

6:20 Lucian Bute intra in ring in uralele publicului spectator care-i scandeaza numele campionului mondial din Romania.

6:18 Reactie vehementa a publicului din Quebec la intrarea in ring a lui Andrade.

6:17 Cei doi pugilisti se indreapta spre arena. Primul este Librado Andrade.

6:11 Lucian Bute este din nou prezentat intr-un cadru la vestiarul sau. Publicul spectator primeste imaginile in arena si freamata in asteptarea disputei. Adrian Diaconu va intra alaturi de Lucian Bute in ring, tinandu-i acestuia centura mondiala.

6:08 Se fac ultimele pregatiri inaintea meciului, peste 16:000 spectatori fiind prezenti in sala din Quebec.

6:04 Lucian Bute este aratat de televiziunea canadiana in vestiarul sau. In forma buna, pugilistul nostru face ultimele miscari de incalzire cu antrenorul sau.

Romanul a intrat in ringul de la Quebec pe acordurile melodiei Where the streets have no name, a trupei U2, fiind aclamat de spectaorii prezenti. Romanul a castigat la puncte primele trei reprize la puncte, iar in a patra l-a trimis la podea pe Andrade de doua ori.

Lucia Bute, in varsta de 29 de ani, are acum 25 de victorii, din care 20 prin KO, el fiind primul pugilist ce a reusit sa-l "puna la pamant" pe Andrade (30 de ani).

Lucian Bute l-a invins pe Andrade si in urma cu un an, la 24 octombrie, in Bell Centre din Montreal, cand Bute a dominat 11 runde, insa a fost trimis la podea in cea de-a 12-a (si ultima), iar arbitrul a incheiat lupta cand romanul s-a ridicat. Astfel, Bute si-a aparat pentru a doua oara centura mondiala, impunandu-se la puncte. Andrade a afirmat, imediat dupa meci, ca arbitrul l-a favorizat pe Bute, incetand sa numere atunci cand romanul se afla la podea.

Bute a castigat centura mondiala IBF in 20 octombrie 2007, la Montreal, dupa ce l-a invins prin KO in repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. De atunci pugilistul roman si-a aparat de trei ori titlul mondial in fata americanul William Joppy (20 octombrie 2007), in fata mexicanului Librado Andrade (25 octombrie 2008) si in fata columbianul Fulgencio Zuniga (14 martie 2009).

Onlinesport: Dumitru Stircu
Mediafax


Lucian Bute l-a facut KO pe Andrade in runda a 4-a