Box

Adrian Diaconu pune mana pe centura WBC fara sa dea un pumn

Adrian Diaconu si-a adjudecat centura mondiala in versiunea WBC dupa ce Chad Dawson a renuntat sa-si apere titlul mondial, informeaza in editia de vineri ziarul Libertatea.
In toamna, Adrian Diaconu ar fi trebuit sa boxeze, la Bucuresti, pentru titlul mondial  in versiunea WBC, cu americanul Chad Dawson. Ieri, staff-ul pugilistului de peste Ocean a anuntat ca Dawson renunta la acest meci. Astfel, Diaconu a deve-nit practic posesorul de drept al mult-ravnitei centuri mondiale, fiind declarat campion mondial absolut.

'E o veste senzationala, dar, sincer, mi-as fi dorit sa boxez cu el la Bucuresti, pentru a demonstra ca victoria pe care am obtinut-o in fata lui Chris Henry nu a fost una intamplatoare', a declarat Diaconu pentru Libertatea. Daca ar fi boxat cu Dawson, pugilistul prahovean ar fi urmat sa incaseze o bursa de 800.000 de dolari, dar va lua cu 500.000 de dolari mai mult. 'In locul meciului cu Dawson vom organiza la Bucuresti o mare gala in care Adrian isi va apara centura. Va avea o bursa de 1,3 milioane de dolari', a precizat, pentru Libertatea, presedintele FR de Box, Rudel Obreja.

Libertatea


Adrian Diaconu pune mana pe centura WBC fara sa dea un pumn