Alte Sporturi

Alpinista din Romania in Cartea Recordurilor la doar 16 ani

Alpinista Crina Coco Popescu a intrat în Cartea Recordurilor, la doar 16 ani, fiind prima femeie care a escaladat Muntele Sidley, cel mai înalt vulcan din Antarctica, informeaza site-ul oficial al World Records Academy.
Crina Coco Popescu a escaladat Muntele Sidley, care are o înaltime de 4.285 metri, în prima expeditie pe acest vulcan, la care au mai participat Alex Abramov (Rusia), Mario Trimeri (Italia) si Scott Woolams (SUA).

"Stiam ca suntem prima echipa care am urcat pe acest munte si am simtit asta si mai bine, atunci când ne cautam cel mai bun drum spre vârf", a declarat Crina dupa coborâre, fiind citata de site-ul Academiei.

Muntele Sidley este cel mai înalt vulcan din Antarctica si face parte din "Cele sapte vârfuri vulcanice" ale lumii. Crina a devenit si cel mai tânar alpinist din lume si prima femeie din lume care a încheiat circuitul celor sapte cei mai înalti vulcani de pe cele 7 continente.

Nascuta la Râsnov, Crina Coco Popescu este pasionata de alpinism de la vârsta de 6 ani, când a început aventurile montane, alaturi de tatal sau.

Mediafax


Alpinista din Romania in Cartea Recordurilor la doar 16 ani