Alte Sporturi

Locul 3 in serii pentru echipajul romanesc de dublu feminin

A 40-a editie a Campionatelor Mondiale de canotaj a debutat, sambata, pe apele lacului Bled din localitatea slovena cu acelasi nume. Printre cei cei 1213 participanti din 68 de tari se numara si 19 sportivi din Romania, care vor participa in cinci curse. Acestea au miza dubla fiind criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Londra.
Primele sportive din Romania intrate pe apa a fost echipajul de dublu feminin, care au luat startul pe culoarul al treilea in prima serie de calificare.

Nicoleta Albu si Camelia Lupascu au acoperit cei 2000 metri in 7:14.26, obtinand astfel pozitia a treia, dupa echipajele din China si Statele Unite ale Americii.

Primele opt echipaje din aceasta proba obtin dreptul de a concura la Jocurile Olimpice din 2012.

Urmatorul echipaj romanesc intrat la apa a fost cel de patru vasle, care a concurat pe culoarul al treilea in prima serie.

Cronometrate la final cu timpul de 6:34.99, Cristina Grigoras, Irina Dorneanu, Cristina Ilie si Ioana Craciun s-au clasat pe locul al cincilea, intr-o cursa castigata de echipajul din Noua Zeelanda.

Australia, Marea Britanie si China s-au clasat de asemenea in fata Romaniei, doar canotoarele din Vietnam clasandu-se mai slab decat fetele noastre.

Primele sapte echipaje obtin calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra.

Ceilalti participanti din Romania la aceasta editie a Campionatelor Mondiale sunt:

Roxana Cogianu, Ionela Zaharia, Diana Bursuc, Nicoleta Albu, Adelina Cojocariu, Andreea Boghian, Camelia Lupascu, Eniko Mironcic, Teodora Gidoiu - 8 plus 1;

Nicoleta Albu si Camelia Lupascu - dublu;

Ionut Minea si Aurelian Stoica - dublu rame fara cârmaci;

Valentin Piticariu, Ionel Strungaru, Cristi Pîrghie, Alexandru Palamariu - patru rame fara carmaci.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Locul 3 in serii pentru echipajul romanesc de dublu feminin