Alte Sporturi

Alina Dumitru, campioana europeana la judo

Alina Dumitru a câstigat, joi, medalia de aur la Campionatele Europene de judo de la Istanbul, categoria 48 de kilograme, dupa ce a învins-o în finala pe Eva Csernoviczki, din Ungaria.

Alina Dumitru, campioana europeana en titre la categoria 48 de kilograme, a câstigat fara probleme grupa A, dupa doua lupte, cu Marina Cerniak (Ucraina) si Liudmila Bogdanova (Rusia). În semifinale, Alina Dumitru a învins-o pe Laetitia Payet (Franta), pentru ca în finala sa se dueleze cu eterna sa rivala, unguroaica Eva Csernoviczki, în fata careia s-a impus, la fel ca anul trecut.

La aceeasi categorie, dar în grupa C, Carmen Bogdan a fost eliminata în a doua confruntare, cu iberica Oiana Blanco, dupa ce câstigase în fata sportivei israeliene Roni Schwarcz.

La categoria 52 de kilograme, Monica Ungureanu a fost eliminata în primul tur al grupei A, de rusoaica Ekaterina Buravtseva, în timp ce Andreea Catuna a ajuns pâna în turul secund, pierzând în fata spaniolei Ana Carrascosa.

Andreea Chitu a pierdut în turul inaugural, din grupa B a categoriei 57 de kilograme, la azera Kifayat Gasimova, o evolutie excelenta având însa campioana europeana Corina Caprioriu, care a câstigat grupa D fara drept de apel. Caprioriu le-a învins pe Liraz Ben Melech (Israel) si pe Viola Waechter (Germania), calificându-se în semifinale, faza în care a cedat în fata sportivei austriece Sabrina Filzmoser. Astfel, Corina Caprioriu va lupta, tot joi, pentru medalia de bronz, cu italianca Giulia Quintavalle.

La masculin, sportivii români au debutat la categoria 66 de kilograme, Szoke Laszlo fiind eliminat dupa a doua lupta din grupa A, de Sergiy Pliyev (Ucraina), în timp ce Dan Fâsie a câstigat trei lupte în grupa D, cu Michael Mayr (Austria), Sergiu Oleinic (Portugalia) si Sugoi Uriarte (Spania). Fâsie a fost învins în disputa pentru semifinale de Colin Oates (Marea Britanie), pierzând ulterior si în recalificari, cu Musa Mogushkov (Rusia).

Delegatia României la CE de la Istanbul include 14 sportivi, sase fete si opt baieti. Dupa prima zi a CE de la Istanbul, vor mai intra în concurs doar baieti: Adrian Merge si Costel Danculea (categoria 73 kg), Daniel Brata, Alexandru Nedelcu (categoria 100 kg), respectiv Danut Simionescu si Daniel Natea (categoria +100 kg).

Mediafax



Alina Dumitru, campioana europeana la judo