Alte Sporturi

Medaliatii de la Mondialele de scrima de la Paris, recompensati de federatie

Componentii si antrenorii echipelor de spada feminin si sabie masculin ale României au fost premiati, marti, de Federatia Româna de Scrima în cadrul unei ceremonii organizate într-un mall din Capitala, ocazie cu care sportivii si tehnicienii au fost recompensati si cu un voucher de cumparaturi.
Federatia Româna de Scrima le-a oferit câte o placheta componentelor echipei de spada a României (Ana Maria Brânza, Loredana Iordachioiu, Anca Maroiu si Simona Alexandru), antrenorului acestora, Cornel Milan, medaliati cu aur la CM de scrima din acest an, precum si componentilor echipei de sabie (Tiberiu Dolniceanu, Rares Dumitrescu, Cosmin Hânceanu si Florin Zalomir) si antrenorului acestora, Mihai Covaliu, medaliati cu bronz la aceeasi competitie.

Sportivii si tehnicienii au primit, de asemenea, câte un voucher de cumparaturi în valoare de 100 de lei din partea AFI Palace Cotroceni.

Sportiva Ana Maria Brânza a declarat ca initiativa FR de Scrima este de apreciat, pentru ca astfel lumea poate sa-si arate aprecierea fata de cei care câstiga medalii. "Este de apreciat ce a facut FR de Scrima. Am cucerit noi medalii, dar mai important este ca lumea sa ne cunosca si sa ne arate aprecierea. Mai avem multe medalii de strâns în 2011, dar prioritatea numarul unu este calificarea la JO", a spus Ana Maria Brânza, care a precizat ca a primit multe cadouri de Craciun, dar cel mai mult a apreciat un set de perle primit de la prietenul sau.

La rândul sau, Simona Alexandru a declarat ca este important ca scrima sa fie din ce în ce mai mediatizata. "Scoatem campioni pe banda rulanta, pentru ca muncim mult în fiecare zi. În aceste momente, uitam de cantonamentele lungi de luni întregi si de durerile la picioare. 2010 a fost un an grozav, sper ca în 2011 sa obtinem calificarea la Olimpiada si sa fim din nou prezenti pe acelasi podium", a precizat sportiva.

Antrenorul lotului masculin de sabie al României, Mihai Covaliu, a declarat ca 2010 a fost un an bun pentru tot sportul românesc, nu numai pentru scrima. "Acest rezultate ne dau un imbold pentru 2011, care va fi un an foarte greu. Chiar si când eram eu sportiv, era un obicei: Covaliu trebuia sa ia mai întâi medalie, pentru ca mai apoi Ana Maria sa prinda curaj si sa ia medalie. Si acum, când sunt antrenor, este la fel, trebuie sa ia baietii ca sa ia si fetele. Încercam sa facem în fiecare an la fel. Noi nu avem ce face, suntem obligati sa luam medalii, ca sa ne urmeze fetele", a precizat Covaliu.

Cosmin Hanceanu, care a cucerit si medalia de bronz în proba individuala de sabie din cadrul Campionatelor Mondiale de scrima, de la Paris, a declarat ca anul 2010 a fost unul senzational. "A fost un an senzational, având în vedere ca am câstigat o prima medalie la individual, apoi am câstigat si cu echipa. Suntem foarte fericiti ca munca noastra a fost rasplatita si speram ca anul viitor sa obtinem calificarea la Olimpiada, un obiectiv foarte important pentru noi", a spus Hanceanu.

Sportivul Rares Dumitrescu a precizat ca astfel de actiuni sunt binevenite, deoarece copii pot afla astfel de înseamna scrima: "Ne bucuram sa vedem ca lumea ne apreciaza si speram sa mai aiba loc astfel de evenimente. Ne bucuram ca suntem vazuti si ca acesti copii pot sa înteleaga mai bine ce înseamna scrima. Ce am vazut în plicuri este o multumire, dar mai important e, cum am spus, ca acesti copii ne vad aici".

Cu aceasta ocazie, câtiva copii au facut o demonstratie de scrima.

Mediafax


Medaliatii de la Mondialele de scrima de la Paris, recompensati de federatie