Alte Sporturi

Alina Dumitru: "Am prins o zi foarte proasta la mondiale"

Judoka Alina Dumitru, a declarat, luni noapte, la sosirea în tara, ca a prins o zi foarte proasta la Campionatele Mondiale din Japonia si a precizat ca se bucura pentru medalia de bronz pe care a câstigat-o.

"Nu stiu de ce, dar nu vrea sa se lipeasca medalia asta de aur deloc de mine. Poate ca ar fi mai bine sa nu ma mai gândesc atât de mult la ea. Am prins o zi foarte proasta, iar acest lucru m-a dat peste cap. O astfel de zi îti poate strica toata pregatirea, dar ce puteam sa fac... În meciul pentru medalia de bronz am aplicat mult mai bine ceea ce am lucrat la antrenamente. A fost un meci greu si m-am temut ca pot sa pierd chiar si bronzul, pentru ca nu prea puteam sa fac prizele, dar pâna la urma am reusit sa ma concentrez si sa câstig meciul pe final. M-am bucurat foarte mult la final, pentru ca nu-mi venea sa cred câ am luat bronzul, la ce zi proasta am prins", a spus Alina Dumitru.

Sportiva a adaugat ca este multumita cu ceea ce a realizat în anul 2010, însa a afirmat ca principalul obiectiv pâna la Jocurile Olimpice din 2012 ramâne cucerirea medaliei de aur la Campionatele Mondiale. "Sunt multumita de ceea ce am realizat în acest an, având în vedere ca anul precedent a fost unul plin de ghinioane si cu accidentari. Acest an a iesit mai bine si chiar daca nu a fost cum mi-am dorit la aceste mondiale sunt multumita. Dupa efortul depus, orice medalie este binevenita. Pâna la JO de la Londra, principalul meu obiectiv ramâne cucerirea medaliei de aur la
Campionatele Mondiale", a declarat Alina Dumitru.

Delegatia României care a participat la Campionatele Mondiale de judo din Japonia a revenit luni seara, în jurul orei 23.30, în România. Sportivii au fost asteptati de rude si prieteni, iar parintii Alinei Dumitru au adus-o si pe catelusa sportivei, Elsa.

Campioana olimpicã la categoria 48 de kilograme, Alina Dumitru, a cucerit, duminica, bronzul la Campionatele Mondiale, aceasta fiind singura medalie obtinuta de delegatia României la competitia din Japonia.

La aceeasi categorie, sportiva Carmen Bogdan a fost eliminata în turul doi al Grupei A, de Laetitia Payet (Franta), în timp ce la categoria 66 kilograme, Dan Fâsie a fost eliminat în turul trei al Grupei A, de japonezul Junpei Morishita, dupa ce în lupta anterioara îl învinsese pe Kai Chun Yeung (Hong Kong).

La categoria 57 de kilograme, campioana europeana Corina Caprioriu s-a clasat sâmbãtã pe locul cinci, dupa ce a fost învinsa în meciul pentru medalia de bronz de grecoaica Ioulietta Boukouvala, venita din recalificari. Tot la categoria 57 de kilograme, dar în Grupa C, Andreea Chitu a fost eliminata chiar din primul tur de câstigatoarea ulterioara a Grupei D si a celei de-a doua medalii de bronz, austriaca Sabrina Filzmoser. La masculin, categoria 73 de kilograme, Costel Danculea a fost eliminat si el la prima lupta, de thailandezul Achilleus Ralli.

Primii sportivi intrati în competitie, la CM de la Tokyo, Daniel Brata si Vladut Simionescu nu au trecut nici ei de preliminariile categoriilor 100, respectiv plus 100 de kilograme.

Mediafax



Alina Dumitru: "Am prins o zi foarte proasta la mondiale"