Alte Sporturi

Corina Caprioriu a ratat podiumul la Mondialele de judo, de la Tokyo

Campioana europeana Corina Caprioriu s-a clasat, sâmbata, pe locul cinci, la categoria 57 de kilograme, ratând lupta pentru medalia de bronz în cadrul Campionatului Mondial de judo din Japonia.

La categoria 57 de kilograme, orina Caprioriu (24 de ani) a avut un parcurs fara înfrângere în grupa B, trecând pe rând de Marlen Hein (Germania), de Hana Carmichael (SUA), de campioana olimpica Giulia Quintavalle (Italia) si de Hedvig Karakas (Ungaria), cele patru victorii aducându-i câstigarea grupei.

În semifinale, sportiva antrenata de Florin Berceanu s-a luptat cu câstigatoarea grupei A, nipona Kaori Matsumoto, care este liderul mondial în 2010. Caprioriu a fost învinsa prin ippon, dupa 74 de secunde, fiind obligata sa evolueze apoi, pentru medalia de bronz, cu grecoaica Ioulietta Boukouvala, venita din recalificari. Caprioriu nu a reusit sa-si ia revansa, dupa eliminarea din semifinale, ratând prima medalie mondiala din cariera.

Tot la categoria 57 de kilograme, dar în grupa C, Andreea Chitu a avut ghinion, fiind eliminata chiar din primul tur de câstigatoarea ulterioara a grupei D si a celei de-a doua medalii de bronz, austriaca Sabrina Filzmoser.

La masculin, la categoria 73 de kilograme, Costel Danculea a fost eliminat si el la prima lupta, de thailandezul Achilleus Ralli.

Primii sportivi intrati în competitie, la CM de la Tokyo, Daniel Brata si Vladut Simionescu nu au trecut nici ei de preliminariile categoriilor 100, respectiv plus 100 de kilograme.

Din delegatia României mai fac parte campioana olimpica Alina Dumitru si Carmen Bogdan, care vor concura la categoria 48 de kilograme, si Dan Fâsie, la 66 de kilograme.

Toti cei trei vor intra în concurs duminica, emotiile fiind maxime pentru Alina Dumitru, careia îi lipseste medalia de aur mondiala din palmaresul ce mai include sase titluri europene, cel olimpic si alte doua medalii de bronz mondiale.

Mediafax



Corina Caprioriu a ratat podiumul la Mondialele de judo, de la Tokyo