Raliuri

Loeb la conducerea Raliului Germaniei dupa prima zi

Septuplul campion mondial Sebastien Loeb a dominat autoritar prima zi a Raliului Germaniei, a 9-a etapa a Campionatul Mondial (WRC), castigand trei din cele sase speciale programate.
Pilotul care tocmai si-a prelungit cu doi ani contractul cu echipa de uzina Citroen a fost inregistrat cu al treilea timp la finalul specialei Ruwertal.

Doua secunde a pierdut Loeb in fata finlandezului Jari-Matti Latvala (Ford), dar a revenit puternic pe Grafshaft Feldenz, unde a facut cu adevarat diferenta.

Opt zecimi a pierdut Loeb in fata coechipierului sau Sebastien Ogier, in timp ce Mikko Hirvonen (Ford) sosea cu al treilea timp la peste jumatate de minut.

Loeb s-a instalat la conducerea raliului dupa a treia speciala, pe care s-a impus cu un avans de patru secunde in fata lui Hirvonen, in timp ce Ogier a fost inregistrat cu al treilea timp.

Peste patru secunde i-au despartit pe cei doi francezi de la Citroen la jumatate zilei inaugurale, dar surpriza placuta venea din partea celor doi piloti de uzina Mini Cooper, Dani Sordo si Kris Meeke, clasati pe patru, respectiv cinci.

Ogier a inceput mai bine a doua trecere peste specialele de dimineata si a recuperat dintr-un foc trei secunde si jumatate din avansul lui Loeb, astfel ca inaintea ultimelor doua probe ale zilei primii doi clasati erau despartiti de doar noua zecimi de secunda.

Experienta superioara i-a dictat lui Loeb sa forteze in specialele ramase si alsacianul s-a impus de fiecare data in fata lui Ogier, astfel ca la finalul zilei intre cei doi coechipieri s-au inregistrat 7.4 secunde.

Al treilea clasat, Hirvonen, a venit cu o intarziere de peste un minut, fiind complet iesit pentru moment din lupta pentru victoria din Germania, raliu pe care Loeb l-a castigat de fiecare data din 2002 pana in prezent.

Topul cinci a fost intregit de cele doua Mini Cooper de uzina, pentru ca pe sase sa se plasez fostul campion mondial Petter Solberg.

Kimi Raikkonen a incheiat ziua cu al optulea timp, la aproape trei minute si jumatate in spatele lui Loeb.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Loeb la conducerea Raliului Germaniei dupa prima zi