Motociclism

VIDEO: Accident groaznic in MotoGP! Simoncelli a murit!

Cursa de Moto GP de la Sepang a fost anulata dupa un accident mortal in care a fost implicat italianul Marco Simoncelli (24 ani). Acesta a ajuns la spital in stop cardiac si a decedat dupa aproximativ o ora, interventia medicilor fiind in zadar.  Va avertizam ca imaginile sunt socante!



Simoncelli a ajuns in stare grava la un spital din Malaezia dupa ce a fost implicat intr-un accident teribil duminica dimineata. In doar al doilea tur al cursei de la Sepang, Simoncelli s-a dezechilibrat, a cazut pe asfalt si a fost calcat de Colin Edwards care nu l-a putut evita. Casca lui Simoncelli a zburat pe asfalt.

Valentino Rossi a intrat si el in cei doi, dar a reusit sa isi mentina echilibrul.

Cursa a fost intrerupta, spre indignarea fanilor care au aruncat cu sticle pe pista.

Ajuns la spital, Simoncelli si-a recapatat cunostinta, dar ranile sale au fost "critice", iar medicii au fost rezervati. "A sosit la spital in stop cardiac. Este foarte dificil sa-l readucem la viata", au anuntat medicii.

La scurt timp dupa anuntul medicilor au aparut informatii neoficiale conform carora el ar fi decedat. Ele au fost confirmate de oficialii MotoGP.

Colin Edwards s-a ales si el cu umarul dislocat in urma acestui accident.

Marele Premiu de la Sepang a fost abandonat dupa acest accident groaznic.

Profilul lui Marco Simoncelli:


Debutant la clasa 125cc a Campionatului Mondial in 2002 dupa ce a obtinut titlul european la aceeasi categorie, Simoncelli a obtinut prima victorie din cariera doi ani mai tarziu la Jerez.

In 2006 a trecut la clasa intermediara 250cc pilotand pentru Gilera, iar dupa doi ani obtinea titlul mondial dupa 12 victorii in 64 de starturi.

Trecerea la categoria regina MotoGP s-a produs firesc si Super Sic a incalecat din 2010 motocicleta Honda a echipei lui Fausto Gresini.

Pana la momentul tragediei din Malaezia, Simoncelli a participat in 50 de curse, castigand doua dupa sapte plecari din pole position. De sapte ori carismaticul italian a urcat pe podium.

Pasiunea lui Simoncelli pentru pilotajul de viteza era atat de mare incat in 2009 a participat la doua curse din Mondialul de Superbike, clasandu-se pe trei in mansa secunda a rundei de la Imola.



VIDEO: Accident groaznic in MotoGP! Simoncelli a murit!