Motociclism

Lorenzo a obtinut pe Laguna Seca a sasea victorie a sezonului

Pilotul spaniol Jorge Lorenzo si-a continuat parcursul fara eroare spre primul titlu de campion mondial la clasa MotoGP, ibericul de la Yamaha castigand, duminica, Marele Premiu al Statelor Unite desfasurat pe circuitul californian Laguna Seca.
Aflat in pole position, Lorenzo a fost depasit in primul viraj de conationalul sau Dani Pedrosa (Honda) si australianul Casey Stoner (Ducati).

Lorenzo a revenit pe locul secund in turul cinci, lansandu-se apoi in urmarirea liderului Pedrosa, care a parut ca se indreapta spre o a doua victorie consecutiva, dupa cea reusita la Sachsenring.

In turul cu numarul 11 liderul Pedrosa a iesit insa in decor, lasandu-i calea libera lui Pedrosa pentru a sasea victorie a sezonului si prima din cariera pe solicitantul traseu Laguna Seca.

Stoner a terminat pe locul secund, la peste 3.5 secunde in urma lui Lorenzo, in timp ce 'Doctorul' Valentino Rossi (Yamaha) a completat podiumul la doar a doua sa alergare dupa revenirea in campionat.

Nicky Hayden (Ducati) a reusit sa se claseze pe locul cinci, fiind cel mai bine pozitionat dintre cei patru americani aliniati la start.

Lorenzo si-a consolidat si mai mult prima pozitie in ierarhia general, acumuland 210 puncte, in timp ce Pedrosa a ramas pe doi, cu 138 de puncte. Al treilea este Andrea Dovizioso, cu 115 puncte.

Motomondialul de Viteza intra in pauza de vara timp de trei saptamani, pilotii revenind in actiune pe 15 august cu ocazia Marelui Premiu al Cehiei de la Brno, a zecea etapa a sezonului.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Lorenzo a obtinut pe Laguna Seca a sasea victorie a sezonului