Motociclism

Lorenzo isi mareste avansul la general dupa victoria din Olanda

Spaniolul Jorge Lorenzo zburda spre titlul mondial, ibericul facand legea la clasa MotoGP in absenta multiplului campion Valentino Rossi. Echipierul de la Yamaha s-a impus, sambata, in a 80-a editie a Grand Prix-ului Olandei, marindu-si la 47 puncte avansul din ierarhia generala.
Plecat din pole position, Lorenzo l-a devansat pe conationalul si rivalul sau Dani Pedrosa (Honda), podiumul fiind completat de Casey Stoner (Ducati).

Americanul Ben Spies (Tech 3 Yamaha) a incheiat pe un excelent loc patru, chiar in fata italianului Andrea Dovizioso (Honda), locul sase revenindu-i francezului Randy De Puniet (LCR Honda).

La general, Lorenzo a acumulat 140 de puncte, fiind urmat la pare distanta de Pedrosa (93 puncte) si Dovizioso (89 puncte).

In alta ordine de idei, italianul Andrea Iannone a triumfat in cursa clasei Moto2, impunandu-se cu un avans confortabil in fata spaniolului Toni Elias si a elvetianului Thomas Luthi.

Lider in ierarhia generala a ramas Elias, cu 100 puncte, fiind urmat de japonezul Shoya Tomizawa (76 puncte).

Urmatoarea etapa a Motomondialului de Viteza este programata pe 4 iulie, gazda Marelui Premiu al Catalunyei fiind circuitul Montmelo de langa Barcelona.

Onlinesport


Lorenzo isi mareste avansul la general dupa victoria din Olanda