Motociclism

Yamaha a scos la lumina noul model pentru MotoGP

Constructorul japonez Yamaha a lansat oficial, luni, modelul denumit YZR-M1, care va fi folosit in sezonul 2009 de campionul mondial Valentino Rossi si spaniolul Jorge Lorenzo.
"Am avut deja sansa sa testez acest nou prototip la Jerez si pot spune ca este foarte rapid. Motocicleta arata mai bine decat cea din 2008 si este cu mult mai rapida. Sunt increzator si oricum suntem abia la inceputul drumului pentru pregatirea sezonului. Trebuie sa folosim aceste luni pentru a fi gata la prima cursa din aprilie", a declarat Valentino Rossi.

Campionul mondial considera ca ibericul Jorge Lorenzo va fi unul dintre principalii rivali ai sai in lupta pentru titlu: "Cred ca Lorenzo va fi unul dintre cei mai puternici adversari ai mei, deoarece are de partea sa un an de experienta, iar in acest sezon vom concura toti pe acelasi tip de pneuri".

Cu o putere dezvoltata de peste 200 de cai putere (147 kw), modelul Yamaha YZR-M1 ajunge la o viteza maxima de 320 km/h. Cutia de viteze are sase trepte, iar sasiul este fabricat integral din aluminiu.

Greutate fara pilot ajunge la 148 kg, la care se adauga un rezervor de 21 litri. Discurile de frana sunt de fabricatie Brembo, cu un diametru de 320 mm din carbon. Pneurile pentru 2009 sunt asigurate de furnizorul japonez Bridgestone, avand 16.5" atat pe fata cat si pe spate.

Onlinesport


Yamaha a scos la lumina noul model pentru MotoGP