Motociclism

Muresan, in fata unui nou start in Motomondial

A 60-a editie a Campionatului Mondial de Motociclism Viteza va debuta la acest sfarsit de saptamana pe circuitul Losail din Qatar, printre pilotii celor trei clase numarandu-se pentru al doilea an consecutiv si romanul Robert Muresan.

In afara cursei din Qatar sunt programate alte 17 Mari Premii, cu mentiunea ca intrecerea de la Laguna Seca (Statele Unite) este rezervata doar clasei MotoGP.

Dupa cursele pregatitoare din 2006 si sezonul complet din 2007, cand a obtinut un loc 16 in Marele Premiu al Marii Britanii, tanarul pilot aradean a trecut in 2008 de la Derbi la Aprilia, urmand a concura pentru echipa austriaca Grizzly Gas Kiefer Racing.

Muresan va concura si in acest sezon cu numarul 95 de concurs, cel mai mare de pe grila clasei 125 cc, urmand a-l avea drept coechipier pe germanul Stefan Bradl. In pofida plecarilor lui Mattia Pasini, Hector Faubel si Lukas Pesek la clasa sfertului de litru, intrecerea mezina se anunta in continuare extrem de pasionanta, maghiarul Gabor Talmacsi ramanand sa-si apere titlul mondial in fata unor 'lupi' tineri precum Bradley Smith, Sergio gadea, Tomoyoshi Koyama sau Pol Espargari. Clasa 125 cc va alinia la start un total de 32 de piloti.

Duel intre KTM si Aprilia la 250 cc

Clasa sfertului de litru propune pentru 2008 un duel interesant intre constructorii KTM si Aprilia, finlandezul Mika Kallio pornind din postura de favorit la titlul mondial. Concurenta se anunta insa pe masura, italianul Matti Pasini, cehul Lukas Pesek si o intreaga armada spaniola reprezentata de Alvaro Bautista, Hector Barbera sau Hector Faubel, toti de la Aprilia, vizand titlul mondial.

Onlinesport: Dumitru Stircu



Muresan, in fata unui nou start in Motomondial