Motociclism

Aprilia a prezentat noul model RSV 4

Constructorul italian Aprilia a lansat, luni seara, modelul RSV 4 prin care isi va face revenirea in Campionatul Mondial de Superbike in sezonul 2009, dupa o absenta de sase ani din aceasta competitie.

In fata unei asistente numeroase, nu mai putin de 1200 de oameni luand parte la evenimentul din Noale, oficialii de la Aprilia au anuntat ca dupa succesul inregistrat in 2007 la clasele 125 cc si 250 cc ale Motomondialului de Viteza, cand au fost castigate toate cele patru titluri puse in joc, a venit timpul relansarii proiectului in patru timpi.

Noul model RSV are o capacitate cilindrica de 1000 cc in patru timpi si dezvolta 200 de cai putere, inginerii de la Aprilia anuntand ca este cel mai evoluat motor scos pe piata pana acum de constructorul italian.

Pentru Aprilia prezenta la startul sezonului 2009 al Campionatului Mondial de Superbike ar reprezenta in fapt o revenire in aceasta selectiva competitie, dupa ce modelul RSV Mille a concurat cu succes in Superbike intre 1999 si 2003.

Cel mai bun rezultat a fost obtinut in 2001, cand australianul Troy Corser a terminat sezonul in pozitia de vicecampion mondial, iar la constructori Aprilia a incheiat pe ultima treapta a podiumului.

Onlinesport



Aprilia a prezentat noul model RSV 4