Formula 1

Alonso isi striga disperarea: "Trebuie sa reactionam. Nu suntem competitivi"

Al 12-lea pe grila de start a Marelui Premiu al Australiei, fostul campion mondial Fernando Alonso cere o reactie imediata din partea echipei Ferrari in cursa de duminica, dupa ce a parasit calificarile extrem de sifonat ca urmare a unei iesiri in decor.
"Daca imbunatatim masina rapid putem atinge obiective importante cum ar fi campionatul. Daca nu o facem, nu vom reusi sa ne atingem tintele propuse.

"In urma cu un an eram mai lent cu 1.4 secunde fata de primul, iar acum sunt al doilea din grupul secund al grilei. Asa ca stam ceva mai bine", a spus Alonso dupa calificari cu o urma de sarcasm in exprimare.

Spaniolul aproape ca isi striga pe fata disperarea fata de neputinta echipei de a-i pune la dispozitie o masina competitiva.

"Anul trecut eram mai lenti cu 1.4 secunde si am castigat abia a noua cursa a sezonului la Silverstone. In acest an nu mai putem astepta a noua cursa pentru a castiga un Mare Premiu. Trebuie sa o facem cat mai repede posibil", a mai spus ibericul.

Campion mondial cu Renault in 2005 si 2006, Alonso a ajuns la Ferrari in 2010 si a luptat pentru titlu pana in ultima cursa, cand a pierdut in fata lui Sebastian Vettel. In 2011 nu a mai avut aceeasi sansa si s-a multumit cu o singura victorie.

"Suntem in mod evident mai lenti decat concurenta si nu putem concura pentru locurile fruntase. Sunt sigur ca am lucrat 24 de ore pe zi inaintea acestei curse, dar de acum inainte trebuie sa lucram 25 de ore. Este singura cale pentru a imbunatati masina si a castiga curse. Acesta este obiectivul", a adaugat Alonso.

Pilotul spaniol a castigat o singura data in cariera pe circuitul Albert Park de la Melbourne. Se intampla in 2006 cand concura pentru Renault, an in care a si castigat al doilea sau titlu mondial.

Onlinesport


Alonso isi striga disperarea: "Trebuie sa reactionam. Nu suntem competitivi"