Formula 1

Schimbari in regulamentul Formulei 1

Consiliul Mondial al Sporturilor cu Motor din cadrul Federatiei Internationale de Automobilism a dat publicitatii, miercuri, ultimele modificari operate in regulamentul competitional al Formulei 1. Tot miercuri a fost anuntat si calendarul Formulei 1 pentru 2012. Onlinesport.ro va prezinta mai jos care sunt cele mai importante schimbari pe care le vom vedea incepand cu sezonul 2012.

"Monoposturile de Formula 1 nu vor mai lua parte la sesiunile de teste fara a fi trecut probele de rezistenta la accidente.

O cursa se poate intinde pe durata a maximum patru ore, pentru ca in cazul unei intreruperi cu steag rosu sa nu se ajunga la limita de opt ore.

Inaintea retragerii la boxe a masinii de siguranta, monoposturile intarziate pot fi depasite pentru a se reface pe pista ordinea reala in cursa.

Masinile aflate la boxe in timpul suspendarii unei curse au permisiunea de a se alatura celorlalte monoposturi de pe circuit in pozitile ocupate anterior intreruperii cursei.

Pilotii nu mai pot scurta circuitul fara un motiv intemeiat.

In timpul sezonul este permisa o sesiune de teste pe durata a trei zile.

Toate pneurile alocate unui pilot pot fi folosite in prima zi a antrenamentelor libere, spre deosebire de un singur set cat era permis pana in 2011 inclusiv".

Regulamentul aprobat la Consiliul din India va intra in vigoare de la inceputul anului 2012.

Onlinesport


Schimbari in regulamentul Formulei 1