Formula 1

A fi sau a nu fi Bahrainul in Formula 1. FIA comunica decizia finala

Polemica aparuta in jurul Marelui Premiu al Bahrainului va lua sfarsit, vineri, dupa ce Consiliul Mondial al Federatiei Internationale de Automobilism, va hotari daca Bahrainul revine sau nu in calendarul acestui sezon.
Bernie Ecclestone, boss-ul Formulei 1, are o pozitie favorabila reintegrarii cursei din Golf in calendar, fie si intr-o duminica de decembrie.

Echipele in schimb s-au declarat impotriva unei astfel de hotarari, cea mai vehementa voce in acest sens fiind cea a lui Ross Brawn, directorul de la Mercedes GP.

''Este prea mult sa concuram pana in decembrie. Baietii nostri sunt deja pe drumuri din ianuarie si prelungirea calendarului ar insemna scurtarea perioadei de vacanta.

''O astfel de propunere este inacceptabila si i-am comunicat lui Bernie pozitia noastra. Oamenii nu pot lucra in climatul politic si social din Bahrai'', a spus Brawn.

Exista doua ipoteze in privinta reprogramarii Marelui Premiu din Bahrain. Prima dintre ele vizeaza plasarea acestuia la sfarsitul lunii octombrie in locul Grand Prix-ului Indiei si mutarea cursei de langa New Delhi in decembrie. Astfel, organizatorii indieni ar castiga timp pentru terminarea circuitului.

A doua ipoteza este una mai degraba fantezista decat ancorata in realitate. Exista voci din paddock care vorbesc despre programarea Marelui Premiu din Bahrain ca finala sezonului 2011 la inceputul lunii martie 2012.

Dupa aceasta data, la doar doua saptamani distanta, ar fi programata prima cursa din 2012 pe acelasi circuit Sakhir.

Onlinesport



A fi sau a nu fi Bahrainul in Formula 1. FIA comunica decizia finala