Formula 1

Alonso: ''Ferrari isi va asuma riscuri pentru a reduce diferenta''

Spaniolul Fernando Alonso a declarat ca echipa Ferrari va trebui sa-si asume mai multe riscuri pentru a incerca sa limiteze diferenta care o separa in acest moment de Red Bull-Renault si McLaren-Mercedes.
''Se pare ca suntem mai competitivi pe acest circuit, dar trebuie sa ramanem rezervati in privinta factorului surpriza care poate aparea oricand. Nu stim care a fost nivelul de combustibil folosit de ceilalti concurenti.

''Pe acest circuit tehnic aerodinamica este mai putin importanta si astfel avem mai putin de suferit. Un traseu cu o viteza de top mai redusa ascunde anumite slabiciuni si compenseaza cu puterea motorului sau partea mecanica'', a spus Alonso.

Fostul campion mondial a fost cel mai rapid pilot, joi, in a doua sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Principatului Monaco.

Alonso incearca la sfarsitul acestei saptamani sa devina primul pilot din istorie care sa triumfe la Monte-Carlo cu trei echipei diferite. Spaniolul a castigat pana acum alaturi de Renault (2006) si McLaren-Mercedes (2007).

Onlinesport


Alonso: ''Ferrari isi va asuma riscuri pentru a reduce diferenta''