Formula 1

Avertisment pentru McLaren si Ferrari: Red Bull si-a reparat sistemul KERS

Semnal de alarma pentru contracandidatele gruparii Red Bull-Renault, care sperau la o egalizare a raportului de forte in Marele Circ cu ocazia Grand Prix-ului Turciei.
Problemele cu dispozitivul KERS au luat sfarsit pentru Sebastian Vettel si Mark Webber, astfel ca cei doi pot folosi plusul de putere chiar cu ocazia cursei de la Istanbul.

"KERS-ul nostru este bun acum, dupa ce in pauza de Pastea am operat mai multe modificari la acesta. Este mult mai fiabil si merge la parametrii optimi", a declarat consultantul Helmut Marko pentru publicatia Bild.

La ultimul Grand Prix disputat, cel de la Shanghai, masina pilotata de germanul Sebastian Vettel a fost cu sapte zecimi mai rapida pe turul de circuit decat concurenta, iar cu sistemul KERS operational diferenta se poate mari la peste o secunda.

"Masina noastra ar trebui sa fie foarte competitiva la Istanbul, dar bineinteles ca trebuie sa-i respectam si pe ceilalti participanti. Nu ne putem considera invingatori dinainte. Toata lumea trage tare pentru a recupera diferenta, dar noi tragem si mai tare pentru a ne mentine in frunte", a declarat Vettel.

Campionatul Mondial de Formula 1 revine la sfarsitul acestei saptamani cu prima etapa europeana, care se va desfasura pe circuitul de la Istanbul (Turcia). Onlinesport.ro va transmite in direct calificarile si cursa.

Onlinesport


Avertisment pentru McLaren si Ferrari: Red Bull si-a reparat sistemul KERS