Formula 1

Alonso il vede pe Schumacher drept cel mai mare rival al sau in 2011

Aflat in vacanta de iarna pe partiile din Dolomiti alaturi de intreaga echipa Ferrari, pilotul Fernando Alonso l-a indicat pe germanul Michael Schumacher drept cel mai mare rival al sau in sezonul 2011 al Formulei 1.
"Vor fi nu mai putin de cinci campioni mondiali pe pista, iar cel mai periculos dintre acestia este Michael. A castigat de sapte ori titlul si nu mai are nimic de demonstrat. Ramane un mare campion, in pofida unui sezonul 2010 mai putin reusit. Are in continuare clasa si, daca il va ajuta masina, va fi unul dintre pretendenti la coroana suprema", a spus Alonso.

Fostul dublu campion mondial iberic nu-l scoate din calcule nici pe actualul detinator al titlului, spunand despre Sebastian Vettel ca va avea un cuvant greu de spus in viitorul campionat.

"Fara indoiala ca Sebastian va fi un candidat. Va avea de partea sa experienta acumulata in 2010 si va fi mult mai calm. De asemenea, va conduce mai bine decat anul trecut si astfel va fi mai periculos pentru noi", a adaugat Alonso.

In ceea ce priveste numarul mare de curse pe care va trebui sa le abordeze in 2011, Alonso spune ca este pregatit si ca ii place foarte mult sa concureze.

"Imi place cum arata calendarul, imi place sa pilotez, dar in aceeasi masura mi-ar placea sa fie mai multe teste. Nu este usor si pe undeva este chiar nedrept pentru tinerii piloti debutanti sa nu aiba parte de mai multe teste", a completat campionul spaniol de la Ferrari.

Scuderia italiana isi va lansa noul monopost pe 28 ianuarie la centrul de la Maranello, urmand ca acesta sa fi testat oficial incepand cu data de 1 februarie pe circuitul Ricardo Tormo din Valencia.

Onlinesport


Alonso il vede pe Schumacher drept cel mai mare rival al sau in 2011