Formula 1

Hakkinen il critica pe Schumacher si ii recomanda germanului sa se retraga

Dublu campion mondial al Formulei 1 in 1998 si 1999, finlandezul Mika Hakkinen l-a criticat in termeni duri pe fostul sau mare rival Michael Schumacher, despre care spune ca este un "tragic ex-erou" si caruia in final ii recomanda sa se retraga din Marele Circ.
"Acum, Michael este pentru mine un tragic ex-erou. Ma întreb de ce naiba a revenit în cockpit. Vorbim despre cel mai de succes om din sportul cu motor care s-a zbatut în mijlocul plutonului si care a facut o greseala ridicola la Abu Dhabi, care a fost aproape sa-l coste viata.

"Ce tragedie ar fi fost pentru germani, chiar în ziua triumfului lui Vettel! Ce mai are de demonstrat omul care a câstigat mai mult decât oricine altcineva. În opinia mea, el îsi demonteaza mitul putin câte putin. Si nu vad ca se face vreo diferenta între problemele tehnice si faptul ca nu mai poate tine pasul cu ceilalti", a scris Hakkinen într-un comentariu din paginile cotidianului german TZ, citat de site-ul motorsport.com

In continuare 'finlandezul zburator' a adaugat ca intelege dorinta lui Schumacher de a reveni in lumea curselor, dar ca nu exista niciun premiu pentru batranii campionatului.

"Dupa trei ani m-am întors si eu sa concurez pentru Mercedes în DTM. Si trebuie sa recunosc ca nu exista cadouri pentru batrâni, nici daca esti campion mondial de Formula 1. Am mai câstigat numai de trei ori. Nu poti sa opresti roata timpului, nici sa o dai înapoi. Din punctul meu de vedere, nu am fost niciodata prieteni apropiati pentru ca întotdeauna s-a purtat cu mine un pic prea arogant", a mai spus Hakkinen.

Cei doi mari campioni au tinut capul de afis in Formula 1 la sfarsitul anilor 90 si inceputul perioadei anilor 2000, rivalitatea lor asigurand sarea si piperul Marelui Circ.

Onlinesport


Hakkinen il critica pe Schumacher si ii recomanda germanului sa se retraga