Formula 1

Alonso: "Suta la suta pot obtine titlul"

Locul trei din Marele Premiu al Braziliei i-a dat incredere spaniolului Fernando Alonso, care este convins ca poate obtine al treilea titlu mondial din cariera, duminica, in cursa de la Abu Dhabi, ultima a sezonului.
Intrebat daca poate obtine titlul mondial in Emirate, Alonso a oferit un raspuns debordant de optimist: "Suta la suta sunt sigur. Am nevoie sa termin doar pe pozitia secunda. Nu conteaza cine castiga in Abu Dhabi daca eu sunt al doilea".

Alonso conduce in acest moment cu un avans de opt puncte in fata australianului Mark Webber si cu 15 in fata germanului Sebastian Vettel, cei doi echipieri de la Red Bull-Renault.

In aceste conditii pilotul spaniol de la Ferrari nu are nevoie decat de o clasare pe pozitia a doua, diferenta dintre locurile unu si doi fiind de doar sapte puncte.

La randul sau, boss-ul Scuderiei, Stefano Domenicali a declarat ca stie exact ce trebuie facut pentru atingerea obiectivului.

"Privim totul cu maxima atentie si in detaliu. Nu trebuie sa facem calcule foarte dificile, ci doar sa fim siguri ca suntem rapizi, sa facem o sesiune perfecta de calificare, aceasta fiind fundamentala in ecuatia cursei", a spus Domenicali.

Onlinesport


Alonso: "Suta la suta pot obtine titlul"