Formula 1

Alonso mizeaza pe ajutorul lui Massa in lupta pentru titlu

Spaniolul Fernando Alonso are nevoie de puncte pentru a se pastra in lupta de la varful ierarhiei si pentru aceasta echipierul de la Ferrari este hotarat sa atace in cursa de la Yeongam. Ibericul a facut apel la ajutorul coechipierului sau Felipe Massa in duelul cu Mark Webber si Sebastian Vettel.
"In Coreea de Sud trebuie sa atacam pentru a reduce diferenta care ne separa de Webber. Ne-am complica mult situatia in campionat daca vom pierde si mai multe puncte", a declarat Alonso pe site-ul sau personal.

Fostul dublu campion mondial face apel si la coechipierul sau Felipe Massa in duelul sau cu pilotii echipei Red Bull-Renault, desi relatia dintre cei doi s-a tensionat dupa cursa din Germania, cand brazilianul s-a supus ordinelor de echipa lasandu-i victoria lui Alonso.

"Cursa din Coreea de Sud ar putea fi decisiva pentru multi dintre pretendentii la titlul mondial, iar pentru mine este important sa beneficiez de ajutorul coechipierului Felipe. Stiu ca vrea sa revina in forta dupa doua rezultate negative si cred ca are de partea sa toate avantajele pentru a urca pe podium.

"Va fi foarte util pentru echipa sa lucram impreuna in descoperirea secretelor acestui nou circuit. Orice mic detaliu conteaza enorm intr-un moment ca acesta", a mai spus Alonso.

Desi a facut o cursa de conservare a rezultatului in Japonia, Alonso este de parare ca rezultatul de la Suzuka ramane unul pozitiv.

"Suntem in faza campionatului cand orice rezultat negativ poate costa titlul mondial, asa ca un loc trei intr-o cursa pe care am asteptat-o ca fiind dificila nu poate decat sa ne bucure", a opinat Fernando Alonso.

Ibericul venit in acest an la Ferrari ocupa locul doi in ierarhia pilotilor, cu 206 puncte, la egalitate cu germanul Sebastian Vettel. Lider este australianul Mark Webber, care a strans 220 puncte.

Urmatoarea cursa a sezonului este programata la 24 octombrie pe noul circuit de la Yeongam (Coreea de Sud).

Onlinesport


Alonso mizeaza pe ajutorul lui Massa in lupta pentru titlu