Formula 1

Alonso tinteste doar clasari pe podium in ultimele trei curse ale sezonului

Spaniolul Fernando Alonso a declarat dupa Marele Premiu al Japoniei ca pentru ultimele trei curse ale sezonului nu are voie sa se claseze mai jos de locul trei pentru a ramane in lupta pentru titlu.
"Avem nevoie de noroc pentru a castiga in acest final de sezon, dar simt ca cel mai important este sa terminam de fiecare data pe podium pentru a pastra sanse la campionat", a spus Alonso.

Fostul dublu campion mondial a analizat si Grand Prix-ul de la Suzuka: "Mereu am avut parte aici de curse dificile si cred ca acest traseu era cel mai greu pentru Ferrari dintre cele patru ramase pana la finalul sezonului".

Directorul Stefano Domenicali a identificat calificarile ca fiind punctul crucial in etapele ramase de alergat pana la caderea cortinei peste sezonul 2010.

"In cursa nu am avut un ritm prea rau, dar problema este in ceea ce priveste clasarea pe grila. Este foarte dificil sa depasim daca pornim dintr-o pozitie slaba", a spus Domenicali.

Presedintele Luca Di Montezemole s-a declarat la randul sau multumit de evolutia echipei Ferrari in ultimele curse: "Am avut trei victorii, un loc secund si un loc trei, obtinand multe puncte importante. Trebuie sa continuam in acelasi ritm, cautand obtinerea podiumului de fiecare data".

Fernando Alonso s-a clasat pe locul trei la finalul Marelui Premiu al Japoniei, in timp ce Felipe Massa a abandonat cursa inca din primul viraj dupa un contact cu Vitantonio Liuzzi.

Urmatoarea cursa este programata pe 24 octombrie pe noul circuit din Coreea de Sud.

Onlinesport


Alonso tinteste doar clasari pe podium in ultimele trei curse ale sezonului