Formula 1

Alonso castiga in Singapore si urca pe doi la general

Spaniolul Fernando Alonso s-a impus, duminica, pentru a doua oara in cariera in Marele Premiu al Statului Singapore, fostul dublu campion mondial invingandu-l pentru doar doua zecimi de secunda pe germanul Sebastian Vettel. Australianul Mark Webber a completat podiumului, pastrandu-si prima pozitie in ierarhia generala a pilotilor. Cursa din Singapore a fost in direct pe Onlinesport.ro
Aflat pe val dupa victoria obtinuta in fata tifosilor de la Monza, Alonso a profitat din plin de pole positionul obtinut in Singapore, reusind sa conduca cursa pe intreaga durata a celor 61 de tururi programate.

Ibericul a pornit perfect la stingerea luminilor rosii, izbutind sa-l inchida la interior pe Vettel, in timp ce pilotii McLaren-Mercedes au urmat in ierarhia inceputului de cursa.

Intrecerea nocturna din Singapore a fost pentru prima data neutralizata in turul trei, dupa ce Vitantonio Liuzzi a abandonat lasand masina intr-o zona periculoasa.

Reluata dupa doar trei tururi, cursa a fost condusa cu autoritate de Alonso, spaniolul impunand un ritm draconic pentru urmaritorii sai. Vettel a fost singurul care s-a mentinut intr-un ecart decent, inaintea singurei intrari la boxe diferenta dintre cei doi fiind de putin peste trei secunde.

Ambii piloti au optat pentru aceeasi strategie, trecerea prin linia standurilor pastrand ordinea intre cei doi.

Plutonul s-a strans din nou in turul 32, dupa ce Brunno Senna si Kamui Kobayashi au lovit zidul de protectie. Cel mai important moment din a doua parte a Grand Prix-ului din Singapore a fost oferit de Hamilton si Webber, primii doi clasati in ierarhia pilotilor acrosandu-se in turul 36 la reluarea cursei.

Australianul de la Red Bull l-a lovit pe Hamilton si acesta din urma a abandonat, pierzand contactul cu fruntea ierarhiei generale. Webber a ramas in cursa, urcand pe trei, loc pe care avea sa-l pastreze dupa ce comisarii au decis ca manevra sa a fost regulamentara.

Plecat din ultima pozitie a grilei de start, brazilianul Felipe Massa a facut o remarcabila cursa de recuperare, terminand pe un meritoriu si nesperat loc zece.

Webber a ramas pe prima pozitie a ierarhiei generale, cu 202 puncte, pe doi urcand Alonso, cu 191 puncte. Hamilton a coborat o pozitie, ajungand pe trei, cu 182 de puncte, in timp ce Vettel s-a apropiat la un singur punct de britanic.

La constructori conduce echipa Red Bull-Renault, cu 383 de puncte, pe urmatoarele pozitii clasandu-se McLaren-Mercedes (359) si Ferrari (316).

Urmatoarea intalnire cu Marele Circ al Formulei 1 este programata in intervalul 8-10 octombrie la Suzuka, unde este programat Grand Prix-ul Japoniei.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Alonso castiga in Singapore si urca pe doi la general