Formula 1

Alonso, primul in calificarile de la Monza

Spaniolul Fernando Alonso a stabilit cel mai bun timp, sambata, in calificarile Marelui Premiu al Italiei de la Monza, echipierul de la Ferrari fiind singurul pilot de pe circuit care a coborat sub bariera de un minut si 22 de secunde pe tur. Alaturi de iberic in prima linie a grilei de start se va afla campionul mondial in exercitiu Jenson Button. Calificarile de la Monza au fost in direct pe Onlinesport.ro
Fostul dublu campion mondial a adus astfel primul pole position pentru Scuderia Ferrari dupa doi ani de seceta pronuntata, aceasta fiind prima clasare in prima pozitie la startul unui Grand Prix pentru Alonso de la venirea acestuia la echipa italiana.

Button a fost singurul care a incercat sa-i tina piept lui Alonso, dar in cele din urma britanicul de la McLaren-Mercedes s-a multumit cu locul secund.

Desi a semnat cel mai bun timp in prima parte a caliicarilor, brazilianul Felipe Massa a incheiat pe locul trei, urmand a imparti la start linia a doua cu australianul Mark Webber.

Pilotul echipei Red Bull-Renault l-a depasit in ultimele secunde ale sesiunii cronometrate pe Lewis Hamilton, liderul campionatului urmand a pleca al cincilea in cursa de duminica.

Invingator in 2008 la Monza, cand a plecat din pole position la volanul unui monopost Toro Rosso, germanul Sebastian Vettel a incheiat calificarile de sambata pe locul sase, departe de asteptarile unui pretendent la titlul mondial.

Nico Rosberg a tinut steagul sus pentru Mercedes, terminand pe sapte, in timp ce veteranul Michael Schumacher nu a reusit calificarea in ultima parte a calificarilor, Septuplul campion mondial a fost inregistrat cu al 12-lea timp, urmand a pleca in cursa din linia a sasea.

Marele Premiu al Italiei va fi in direct pe Onlinesport.ro, duminica, incepand cu ora 15.

Onlinesport


Alonso, primul in calificarile de la Monza