Formula 1

Vettel revine in forta cu pole position la Valencia

Protagonist al unui incident mai putin placut la Istanbul, cand s-a acrosat cu coechipierul sau Mark Webber, germanul Sebastian Vettel a obtinut, sambata, cel mai bun timp in calificarile Marelui Premiu al Europei de la Valencia. Australianul Webber a fost al doilea, astfel ca echipa Red Bull-Renault a monopolizat din nou prima linie a grilei de start in acest sezon. Calificarile de la Valencia au fost in direct pe Onlinesport.

Vettel a oprit cronometrul la 1:37.587, devansandu-l pe Webber cu doar 75 miimi de secunda pentru a bifa al noualea pole position din cariera.

In varsta de 22 ani, pilotul german de la Red Bull va pleca pentru a patra oara in acest sezon din prima pozitie a grilei de start, dupa cursele din Bahrain, Australia si China.

Cel mai bun timp in prima parte a calificarilor i-a apartinut polonezului Robert Kubica de la Renault (1:38.132), dar in urmatoarele doua sectiuni pilotii Red Bull au facut legea.

Invinsi in Canada de britanicul Lewis Hamilton, Vettel si Webber si-au aratat adevaratul potential la Valencia in a doua parte a calificarilor, cand au monopolizat primele doua pozitii cu timpi impresionanti.

Ultimele zece minute, decisive pentru configuratia grilei de start in partea finala, au fost dominate de Vettel si Webber, acestia fiind mai rapizi cu zecimi bune fata de Hamilton, clasat in cele din urma pe trei.

Desi a incercat aproape cu disperare sa obtina pole positionul in fata propriilor suporteri, spaniolul Alonso s-a multumit in cele din urma cu o clasare pe locul patru, la aproape jumatate de secunda in spatele lui Vettel.

Polonezul Kubica a incheiat in cele din urma pe sase, in timp ce campionul mondial Jenson Button nu a reusit decat un dezamagitor loc sapte, fara pretentii de pole position.

Pentru prima data in acest sezon, septuplul campion mondial Michael Schumacher nu a reusit sa intre in primele zece locuri, esuand in pozitia a 15-a departe de rezultatele care-l recomanda drept unul dintre cei mai buni piloti din toate timpurile.

Germanul de la Mercedes a trecut prin momente dificile si in prima parte a calificarilor cand, aflat la un moment dat pe un nesperat de slab loc 18, a reusit in extremis sa avanseze sase pozitii si sa se califice pentru partea secunda.

Onlinesport



Vettel revine in forta cu pole position la Valencia