Formula 1

Alonso, dezamagit de sistemul KERS

Fostul dublu campion mondial Fernando Alonso s-a declarat dezamagit de performantele sistemului Kinetic de Recuperare a Energiei (KERS), considerand ca acesta este total nefolositor.
"Nu am simtit nicio mare diferenta cu KERS si am fost dezamagit de modul in care a functionat. Locul cinci obtinut nu este cel mai bun rezultat, dar trebuie sa fim totusi multumiti pentru ca nu am avut o pozitie de start foarte buna. Mai mult decat atat am fost fortat sa ies de pe pista in primul viraj, asa ca am pierdut multe pozitii alunecand in spatele plutonului", a declarat Fernando Alonso.

Sistemul KERS este folosit in F1 din acest an de echipele Ferrari, McLaren, Renault si BMW (n.r. - pentru inceput doar de Nick Heidfeld) si are proprietatea de a oferi pilotului un surplus de cai putere recuperati in perioadele de franare si care pot fi folositi aproximativ sase secunde pe tur.

Pilotul de la Renault a incheiat Marele Premiu al Australiei pe pozitia a cincea, dupa ce italianul Jarno Trulli a fost penalizat cu 25 de secunde si a alunecat pe 12.

Onlinesport


Alonso, dezamagit de sistemul KERS