Formula 1

Alonso: "Am avut noroc, safety car-ul a facut multe pentru mine"

Pilotul echipei Renault, Fernando Alonso, a calificat drept fantastic faptul ca s-a impus in Marele Premiu al statului Singapore, dar a recunoscut ca a avut noroc datorita unui accident al coechipierului sau Nelson Piquet jr, dupa care pe pista a intrat safety car-ul, informeaza AFP.

Alonso fusese nevoit sa abandoneze cu o zi in urma, in repriza a doua a calificarilor, din cauza unei probleme la alimentarea cu combustibil a motorului monopostului Renault, insa sambata a beneficiat de intrarea safety car-ului, in conditiile in care doar el avea rezervorul plin. In turul 13 al Grand Prix-ului asiatic, Alonso a intrat la boxe pentru prima alimentare si a iesit pe pozitia a 20-a, ultima. Insa, dupa alte doua tururi, Renault-ul lui Piquet jr. s-a zdrobit de zidul de protectie al circuitului realizat pe strazile orasului Singapore, ceea ce a dus la intrarea masinii de siguranta pe pista. Unii dintre piloti s-au repezit atunci la realimentare, desi accesul in zona standurilor era interzis, altii au asteptat ca intrarea la boxe sa fie permisa. Singurul cu masina plina de benzina in acel moment era Alonso si el nu a mai avut decat sa astepte ca ceilalti sa opresca si ei pentru a reveni in prim-plan.

"Este fantastic, primul podium al sezonului si prima victorie. Inca nu realizez ce am reusit: am castigat o cursa in acest an! Este incredibil. Pana acum parea imposibil sa castig un GP. In mod clar am avut noroc: safety car-ul a facut multe pentru mine. Sambata am avut ghinion, dar astazi am fost foarte norocos. Am avut o strategie agresiva pentru ca, atunci cand pleci al 15-lea, nu poti sa depasesti prea multi. De aceea, am oprit devreme pentru prima alimentare. Dupa ce am alimentat si am ajuns sa fiu ultimul, ma uitam la cer sperand sa ploua sau sa se intample ceva asemanator, insa cursa s-a schimbat complet dupa intrarea safety car-ului. Fara aceasta interventie nu as fi putut sa avansez mai multe de doua sau trei locuri", a spus Alonso.

Germanul Nico Rosberg, clasat pe locul doi in Singapore, a declarat ca safety car-ul a intrat pe pista exact in momentul in care el se pregatea sa alimenteze. "Am avut momente bune si momente proaste in aceasta cursa. Am pornit prost si Jarno Trulli m-a depasit. Dupa ce m-am debarasat de el, a intrat pe pista safety car-ul, chiar in momentul in care trebuia sa alimentez. Echipa ma chemase deja si m-am gandit ca totul s-a sfarsit. Inainte de penalizare (n.r. - Rosberg a trebuit sa ispaseasca un "stop and go" de zece secunde, pentru ca au intrat la boxe cand nu era permis accesul), ma aflam in frunte si aveam o pista libera, astfel ca am fortat ca un nebun. Am reusit sa imi asigur un avans destul de mare fata de ceilalti pentru a ma mentine pe locul doi", a explicat Rosberg.

Britanicul Lewis Hamilton a afirmat ca nu are de ce sa se planga dupa ce a terminat Marele Premiu al statului Singapore pe locul trei. "Este un deznodamant frumos al unui week-end dificil in acest cadru fantastic", a precizat Hamilton.

Mediafax



Alonso: "Am avut noroc, safety car-ul a facut multe pentru mine"