Formula 1

Alonso ramane la Renault si in 2009

Pilotul spaniol de Formula 1 Fernando Alonso va ramane la echipa Renault si in 2009, in ciuda ofertelor de la BMW si a sezonului dezamagitor din 2008, scrie cotidianul spaniol AS, in editia de vineri, informeaza AFP.

Ibericul "se gandeste sa continue si anul viitor" contractul cu Renault, in masura in care noul monopost Renault R-29 va fi "mai competitiv" sezonul vitor, scrie jurnalul spaniol.

Conform cotidianului AS, Alonso, campion mondial de Formula 1 in 2005 si 2006, a respins o oferta a echipei BMW in aceasta saptamana, pe motiv ca o intelegere cu germanii ii anula orice sansa de a ajunge la Ferrari in 2010 sau 2011.

Fernando Alonso se afla pe locul sapte in clasamentul pilotilor dupa 14 Grand Prix-uri, la distanta mare in urma liderilor Lewis Hamilton si Felipe Massa. Pilotul spaniol de 27 de ani s-a clasat numai in afara podiumului anul acesta si trebuie sa se decida, pana la sfarsitul sezonului, daca mai ramane inca un an la Renault.

Fostul campion mondial a respins si varianta unui angajament la Honda si isi doreste sa piloteze pentru Ferrari, explica AS.

Ferrari a anuntat de curand prelungirea contractului cu pilotul finlandez Kimi Raikkonen pana la finalul sezonului 2010. Astfel, constructorul italian ar trebui sa pastreze perechea Raikkonen-Massa si pentru urmatoarele doua sezoane.

Mediafax



Alonso ramane la Renault si in 2009