Formula 1

Alonso: "Penalizarea lui Hamilton a fost meritata"

Cu doar o zi inaintea primelor antrenamente libere programate in debutul Marelui Premiu al Italiei, fostul campion mondial Fernando Alonso a dezgropat securea razboiului cu fostul sau coechipier Lewis Hamilton, declarand ca penalizarea primita de pilotul de la McLaren in cursa de la Spa a fost una meritata.

"Sunt total de acord cu acea penalizare. Lewis si-a creat un avantaj clar in acel viraj. Daca ar fi abordat sicana regulamentar, nu ar fi trecut linia de sosire la un metru in spatele lui Kimi. Acolo pierzi in mod normal cinci sau zece metri si apoi nu mai poti depasi in primul viraj", a declarat Alonso.

Pilotul echipei Renault a declarat de asemenea ca nu este surprins de apelul introdus de oficialii de la McLaren la decizia de penalizare cu 25 de secunde a britanicului Hamilton. "Nu sunt surprins. Au facut acest lucru in 2007 si intotdeauna sunt obisnuiti cu astfel de initiative".

Marele Premiu al Italiei, a 14-a runda a sezonului se va desfasura la sfarsitul acestei saptamani pe circuitul de la Monza. Primele alergari sunt programate vineri, cand cei 20 de piloti vor seta monoposturile in cele doua sesiuni de antrenamente libere.

Onlinesport



Alonso: "Penalizarea lui Hamilton a fost meritata"