Formula 1

"M-am rugat sa vina ploaia"

Invingatorul Marelui Premiu al Belgiei, Lewis Hamilton, a declarat la finalul cursei de la Spa-Francorchamps ca s-a rugat pe finalul intrecerii ca ploaia sa-si faca aparitia pe circuitul din Ardeni, situatie care in cele din urma l-a favorizat pe britanic in tentativa de a obtine a cincea victorie a sezonului.

"M-am rugat sa vina ploaia. Am vrut sa ploua pentru ca stiam ca ma voi descurca mai bine, iar apoi cerul s-a deschis pentru mine. L-am vazut pe Kimi mult mai prudent, cu frane tot mai dese si mai timpurii, iar in virajul cu numarul 8 mi-am dat seama ca batalia este deschisa", a declarat Hamilton.

Pilotul britanic, lider al ierarhiei generale, a continuat explicand situatia din virajul 12, cand aproape s-a acrosat cu Raikkonen: "Nu stiu daca ati observat cat de larg am iesit in al 12-lea viraj, dupa care se pare ca Rosberg a avut o rasucire pe pista si a aparut chiar in fata mea, fiind foarte aproape sa intru in el. Am iesit pe iarba, Kimi s-a rasucit si el pentru ca apoi sa abandoneze. A fost o senzatie incredibila in acele momente".

Echipierul de la McLaren-Mercedes l-a criticat pe Kimi Raikkonen pentru manevrele sale din finalul cursei, declarand ca acesta nu a fost corect pe pista. "M-a impins in afara traseului. Nu am mai avut loc si a trebuit sa ies in conditiile in care nu-mi mai ramasese decat varianta unui acorsaj. Am inteles ca trebuie sa-l las sa treaca si l-am lasat. Apoi el derapa foarte mult si am intrat la interior, moment in care m-a lovit in spate, dar am reusit sa ma distantez".

Incidentele dintre Hamilton si Raikkonen vor fi supuse unei riguroase investigatii din partea comisarilor de cursa, o decizie in acest caz urmand a fi anuntata in cursul serii de duminica. Pana la decizia finala, victoria de la Spa-Francorchamps ii apartine lui Hamilton, care si-a trecut astfel in palmares al cincilea succes stagional.

Onlinesport



"M-am rugat sa vina ploaia"