Formula 1

Alonso readuce Renault in top

Fostul dublu campion mondial Fernando Alonso a reusit cel mai bun timp in a doua sedinta de antrenamente libere, care a avut loc, vineri dupa-amiaza, in deschiderea Marelui Premiu al Frantei de la Magny-Cours.

Pilotul spaniol a impus timpul de referinta cu opt minute inaintea epuizarii celor 90 aferente sesiunii de antrenamente, oprind cronometrul la 1:15.778, timp care a fost mai bun cu doar 76 de miimi fata de cel reusit de brazilianul Felipe Massa de la Ferrari.

Dupa problemele intampinate dimineata la motorului Renault, Alonso a fost foarte aproape de o iesire spectaculoasa in decor in rapida sicana de la capatul liniei drepte.

Cu scurte iesiri de pe trasa ideala s-au confruntat si Lewis Hamilton, Jarno Trulli sau Massa, toti parasind pista in virajul Estoril, insa in cele din urma nu s-au inregistrat incidente majore.

Sesiunea propriu-zisa a fost extrem de echilibrata, nu mai putin de 13 piloti clasandu-se la final intr-o secunda, pe langa Alonso a doua surpriza placuta fiind data de clasarea pe locul cinci a germanului Sebastian Vettel, pilot care a reusit sa-l devanseze pe Robert Kubica.

La polul opus s-au situat echipierii de la Honda, care nu au izbutit sa se claseze mai bine de locul 17, in cazul lui Button, si 19, in cazul veteranului Barrichello.

Marele Premiu al Frantei care conteaza pentru a opta etapa a sezonului 2008 continua, sambata, cand sunt programate alte doua sesiuni cronometrate, antrenamentele libere de dimineata si calificarile de dupa-amiaza. Duminica va avea loc cursa propriu-zisa.

Onlinesport



Alonso readuce Renault in top