Formula 1

Hamilton nu vrea titlul mondial la apel

Pilotul britanic Lewis Hamilton, marele invins al recent incheiatului sezon de Formula 1, a declarat ca doreste sa castige titlul mondial pe circuit si nu in urma unui apel.

"Ar fi un lucru gresit sa castig in afara pistei. Doresc sa o fac doar pe circuit. Sa fiu promovat datorita penalizarii unor alti piloti nu m-ar onora", a declarat Lewis Hamilton pentru Reuters.

Cu sapte puncte avans in fata lui Kimi Raikkonen inaintea etapei din Brazilia, ultima a sezonului, Hamilton s-a vazut depasit pentru doar un singur punct de finlandezul de la Ferrari, dupa ce a incheiat in pozitia a saptea Grand Prix-ul de la Interlagos.

La putin timp dupa incheierea cursei braziliene, echipa McLaren-Mercedes a anuntat ca intentioneaza sa introduca un apel cu privire la descalificarea pilotilor Robert Kubica (BMW-Sauber) si Nico Rosberg (Williams-Toyota), deoarece temperatura benzinei din monoposturile acestora era sub limita regulamentara admisa.

"Ar fi pacat pentru munca depusa de Kimi (n.r. - Raikkonen) in ultimele doua curse. A castigat pe circuit in Brazilia si ar fi crud si nesportiv sa fie deposedat astfel de titlul sau", a mai adaugat Lewis Hamilton, cel mai bun debutant din Formula 1 de la Jacques Villneuve (1996) pana in prezent.

Onlinesport



Hamilton nu vrea titlul mondial la apel