Formula 1

Hamilton: ''Ma voi intoarce''

Lewis Hamilton, care a pierdut titlul mondial in ultima cursa a sezonului din cauza unui duel stuoid cu Fernando Alonso dublat ulterior de probleme tehnice, a declarat duminica seara ca va reveni in 2008 mai puternic decat niciodata.
Hamilton a inceput cursa cu sapte puncte avans fata de Raikkonen si patru fata de Alonso. Trebuia sa termine pe locul 5 cel putin daca Raikkonen ar fi castigat si pe locul doi daca Alonso ar fi iesit primul, pentru a deveni campion mondial. Nu a fost asa. Un duel cu Alonso de la primele viraje l-a aruncat in decor si pe locul 8, pentru ca apoi probleme la cutia de viteze sa il retrogradeze pe pozitia a 18-a.

A incheiat pe pozitia a 7-a si la un punct in spatele lui Raikkonen, care a devenit campion mondial.

"Sunt destul de dezamagit, pentru ca am condus mult timp in acest sezon si nu am castigat titlul mondial", a spus Hamilton.

"Trebuie sa imi dau seama, insa, ca acesta este primul meu an in Formula 1 si per total a fost fenomenal. Sunt inca foarte tanar si mai am multi ani inainte pentru a deveni campion mondial", a mai declarat britanicul in varsta de 22 de ani.

Ron Dennis, seful de la McLaren, omul care in urma cu 10 ani a semnat cu Hamilton un contract si a vazut in el un mare talent a declarat ca "am luptat tot anul si am fost la conducere. Nu am trecut de ultimul gard si asta a fost dezamagitor".

"Am fost in campionat cu doi piloti care au avut sanse egale de castig, ceea ce nu poate fi decat o lauda la adresa tuturor celor care au lucrat in echipa in acest an dificil", a mai spus Dennis, care a reusit sa aduca McLaren in carti dupa multa vreme de anonimat si rezultate mediocre.

Onlinesport


Hamilton: ''Ma voi intoarce''