Formula 1

Alonso: "McLaren vrea ca Lewis sa castige la Silverstone"

Dublul campion mondial, Fernando Alonso, continua sa faca valuri in Marele Circ, declarand pentru cotidianul britanic The Sun ca echipa McLaren prefera o victorie a tanarului Lewis Hamilton pentru cursa de la Silverstone, programata la finalul acestei saptamani.
"Cred ca da, ei il prefera pe Hamilton si nu inteleg de ce ar fi asa", a comentat Alonso pentru sursa mai sus mentionata.
 
"Echipa a vrut ca eu sa castig la Barcelona, iar acum vrea ca Hamilton sa triumfe la Silverstone. Sper ca lucrurile sa revina asa cum erau inainte de Barcelona", a mai adaugat Alonso, clasat al doilea la general, avand de recuperat 14 puncte in fata coechipierului sau Lewis Hamilton.
 
In alta ordine de idei, campionul iberic a recunoscut in fata ziaristilor de la AS ca Hamilton este principala amenintare in lupta pentru titlul mondial si ca britanicul este omul de batut in urmatoarele curse.
 
"Lewis este pilotul care ma ingrijoreaza si caruia trebuie sa-i recuperez puncte incepand chiar din acesta saptamana, de la Silverstone", a declarat Alonso.
 
Ibericul s-a referit si la modalitatea de a-l depasi pe Hamilton, lasand sa se inteleaga ca va incerca sa profite de orice pas facut de tanarul debutant britanic.
 
"Intr-o zi va avea si el problemele pe care le-am avut eu, iar atunci va fi momentul sa profit si sa recuperez sapte sau opt puncte in fata sa. Inainte de week-endul francez aveam de recuperat 11 puncte, iar acum sunt 15. Sezonul este inca lung", a comentat Alonso posibilitatea de a reveni in fruntea clasamentului pilotilor.
 
Marele Premiu al Marii Britanii, a noua etapa a Campionatului Mondial, se va desfasura la sfaristul acestei saptamani pe circuitul de la Silverstone, atat de contestat in ultimii ani de cei implicati in Marele Circ.
 
Onlinesport


Alonso: "McLaren vrea ca Lewis sa castige la Silverstone"