Formula 1

Moartea lui Ayrton Senna, mistificata de National Geographic

Postul de televiziune National Geographic a gazduit joi un amplu material despre moartea lui Ayrton Senna, concluzia fiind voit incurcata si ascunzand adevarul. O ameteala organizata perfect, asa cum scrie la carte, atunci cand nu vrei sa spui ce s-a intamplat de fapt.
Se observa din imagini ca masina lui Senna intra in viraj cu 300 de kilometri pe ora, iar apoi traiectoria se schimba brusc spre zid. Impactul a fost este la viteza maxima in cursa de la Imola 1994, in care Senna era lider si mergea perfect.

Lipsa acelor tetiere laterale a facut ca pilotul sa aiba grave leziuni cerebrale. A fost in mod evident o defectiune intamplatoare sau voita la masina lui Frank Williams, Senna nu avea de ce nu negocieze acel viraj asa cum ar fi vrut.

Imaginea e clara: masina intra in viraj, apoi ceva se "rupe" si directia se muta brusc spre zid. Priviti imaginile de la finalul ultimului tur. Este evident. Am vazut pe viu acele momente, Senna a fost pentru mine alaturi de Michael Jordan unul dintre idolii lumii sportului. Cei care au vazut atunci nu pot fi mintiti acum, iar pe cei care nu au vazut ii sfatuiesc sa nu creada minciunile din "documentare".

Observand ca masina nu il mai asculta, Senna apasa frana. Dar cat sa incetineasca in cateva zeci de metri, in cateva secunde, de la o viteza de peste 300 km/h?

Care este concluzia lui National Geographic, dupa o ora de pseudoargumente si o incercare patetica de a arunca zeci de explicatii banale? Senna a murit pentru ca a fost lovit in cap de un pneu sarit de la masina sa. Daca nu era acel pneu, Senna era azi in viata. Asa sustine National Geographic...

Asadar, nu se cauta vina la echipa Williams pentru defectiunea tehnica evidenta survenita la 300km/h. Nu se spune nimic despre procesele intentate lui Frank Williams si nici cum acesta a scapat basma curata prin tribunele dand peste nas sutelor de contestatari.

Este prea transparenta tendinta posturilor tv care doresc sa informeze (aparent obiectiv si doct) prin documentare. Toate faptele controversat al istoriei, moartea lui Kennedy, moartea printesei Diana, moartea lui Senna, moartea lui Marylin Monroe, in Romania mortile lui Tinu si Erbasu (dau cateva exemple) sunt tratate atat de alambicat incat eludeaza maiastru adevarul.

Pe langa ca aceste documentare nu fac lumina, ci aduc numai intuneric, nu spun nimic si incearca prin fiecare minut sa treaca pe langa adevar prin a indoctrina  privitorul cu zeci de argumente care nu stau in picioare. Acestea sunt "documentarele" de astazi... Minciuni servite de unii baieti aflati cu valizele de bani in spatele posturilor tv.

Faptul ca dupa atatia ani se incearca ascunderea adevarului mortii lui Senna este o dovada in plus ca lucrurile nu sunt nici de departe rezolvate si ca se incearca prin manipulare sa se induca alte concluzii. Realitatea ramane ascunsa, voit.

De ce se ascunde realitatea la o asemenea scara? Exista un singur motiv. Marile morti la care nu se gaseste autorul sunt fie facute mereu de autoritatile statului, fie de cei care invart banii intr-o industrie si nu isi permit sa o compromita. Apoi, acestia platesc sa se faca "documentarele" si vin sa puna coroanele, indoliati... Este trist, dar asta e adevarul.

Cine era Senna, acest pilot brazilian venit din favele,  sa  fie cel mai bun din istorie si sa  se bata cu alte nume din 'tarile bune'?

Onlinesport: Vadim Cusnarencu
Vadim.ro: Comentati articolul

Apasati "Play" pentru a vedea ultimul tur al lui Ayrton Senna.




Moartea lui Ayrton Senna, mistificata de National Geographic