Stiri Auto

Dacia Lodgy, lansata la Salonul Auto de la Geneva

Dacia a prezentat marti la Salonul Auto de la Geneva în premiera mondiala monovolumul Lodgy, care poate fi comandat începând de miercuri, 7 martie, de clientii din România, la preturi pornind de la 9.500 euro cu TVA. Lodgy, primul model Dacia produs în afara României, a fost prezentat de directorul operational executiv al Renault, Carlos Tavares, acompaniat de o trupa de muzicieni.
Dacia prezinta de asemenea marti la Geneva noi variante ale modelelor Sandero si Duster, denumite Stepway 2, respectiv Delsey (serie limitata pentru modelul SUV), potrivit unui comunicat transmis de companie cu ocazia evenimentului.

Monovolumul Lodgy poate fi comandat de clientii din România începând de miercuri, în configuratii cu cinci sau sapte locuri, cu preturi pornind de la 9.500 euro (TVA inclus) pentru varianta Acces (5 locuri, motor pe benzina de 1,6 litri capabil de 85 cai putere) pâna la 14.700 euro pentru versiunea de top Laureate (7 locuri, motorizare diesel de 1,5 litri, 110 cai putere).

Lodgy are 4,5 metri lungime si 1,75 metri latime si este prezentat drept cel mai încapator model din clasa lui. Portbagajul are un volum de 827 litri în configuratia cu cinci locuri, respectiv 207 litri în varianta cu 7 locuri, care poate ajunge pâna la 2.617 litri în configuratia cu 2 locuri.

În plus, modelul ofera alte spatii de depozitare la interior ce însumeaza un volum de pâna la 30 de litri, se spune în comunicatul transmis de Dacia.

Clientii pot opta pentru doua motoare pe benzina, 1,6 litri 85 cai putere si TCe 115 de 1,2 litri, cel mai nou propulsor pe benzina cu injectie directa turbo din cadrul grupului Renault.

Oferta diesel cuprinde motorul 1,5 dCi, cu versiuni de 90 si 110 cai putere.

O alta noutate adusa de Lodgy în gama Dacia este sistemul de nagivatie si multimedia disponibil ca optiune pentru 300 de euro (TVA inclus), care include radio, USB, priza tip jack, Bluetooth si sistem de navitatie integrat cu touchscreen cu diagonala de 7 inci (18 cm).

Totodata, Lodgy introduce în oferta Dacia limitatorul de viteza, disponibil optional pe versiunea Laureate, care îi permite soferului sa stabileasca o viteza de rulare pe care nu doreste sa o depaseasca.

Lodgy, cel de-al saptelea model lansat de Dacia de la preluarea companiei de catre Renault, este totodata primul autoturism dezvoltat de compania româneasa care nu este produs în România. Lodgy este produs la fabrica inaugurata de Renault în Maroc în luna februarie.

Automobile Dacia a vândut anul trecut 343.233 de automobile la nivel mondial, rezultat apropiat de cel din anul 2010.

În România, Dacia a vândut anul trecut 30.867 de autovehicule, cifra constituind o scadere de 15,9% fata de numarul vehiculelor comercializate în 2010.

Salonul auto de la Geneva, care va fi deschis marti pentru presa iar joi pentru marele public, va fi dominat de problema supracapacitatii de productie si presiunile asupra preturilor din Europa, dar si de aliantele dintre constructori, precum cea dintre General Motors si PSA Peugeot Citroen.

Cele circa 700 de marci care vor fi prezente la salon, inclusiv Ferrari, Porsche si Bugatti, ar putea atrage în decurs de zece zile aproximativ 700.000 de vizitatori.

Mediafax


Dacia Lodgy, lansata la Salonul Auto de la Geneva