Stiri Auto

Masinile europene, la coada clasamentului fiabilitatii in SUA. Japonezele domina

Un raport anual realizat pe baza voturilor consumatorilor americani pe marginea calitatii masinilor a fost dat publicitatii pe 2010. In top 10 domina masinile japoneze, in timp ce marcile premium europene se afla la coada, cu exceptia Porsche care se s-a clasat pe locul secund.
Pe primul loc in ierarhia fiabilitatii se afla Scion, o marca a grupului Toyota. Din primele zece clasate, opt sunt marci japoneze, iar doua europene (Porsche pe 2 si Volvo pe 8). Asta daca Volvo mai poate fi considerata marca europeana, dupa ce a fost cumparata de chinezi.

Toyota se afla pe 6, in coborare cu trei locuri fata de 2009, avand poate putin de suferit de pe urma scandalului artificial in care a fost implicata. Insa, Toyota a reusit performanta sa aiba trei marci in Top 10, pe langa liderul Scion si compania mama, japonezii mai au si Lexus pe locul al noualea.

Americanii continua sa nu vada fiabilitatea in masinile europene. Toate se afla in scadere si la coada, cu exceptia Volkswagen, aflat pe 16 in ierarhia de 27 de pozitii, in urcare o treapta fata de 2009.

Audi a coborat sapte locuri, pe 26, penultima clasata, doar codasa Chrysler sticandu-se mai des. Mercedes Benz ocupa pozitia 23, iar BMW - 22. Consumatorii americani considera ca aceste marci sunt batute la fiabilitate de Buick, Cadillac sau Jeep.

Clasament complet: Apasati aici pentru documentul PDF care contine pe ultima pagina, a patra, clasamentul complet pe 2010.

Onlinesport Auto


Masinile europene, la coada clasamentului fiabilitatii in SUA. Japonezele domina