Stiri Auto

Oficial: Stig este Ben Collins

BBC a pierdut ieri procesul in care incerca sa pastreze secreta identitatea pilotului de teste Stig, dupa ce omul aflat inspatele costumului alb a anuntat ca doreste sa publice o autobiografie. La proces a aparut Ben Collins, despre care se banuia ca il intrupeaza pe Stig. El a iesit castigator si este liber sa isi publice cartea. BBC a refuzat chiar si dupa proces sa confirme identitatea lui Stig, insa editura care ii va publica autobiografia a pus punctul pe i.

Intrebat daca a venit cu casca la Tribunal, Collins a declarat: "Incercati sa ma faceti sa spun lucruri pe care acum nu le pot spune". El a spus ca nu comenteaza nimic, atunci cand a fost rugat sa spuna daca este Stig sau nu.

Decizia Tribunalului a fost ca BBC sa nu il impiedice pe Ben Collins sa isi publice autobiografia. Dupa audieri, BBC a refuzat inca o data sa dezvaluie identitatea pilotului in costum alb, insa reprezentatii editurii HarperCollins, cea care va publica autobiografia, au confirmat ca Stig a fost la tribunal.

Editura a remis ulterior un comunicat de presa in care a scris ca "aceasta este o victorie a libertatii de expresie. Ben Collins are sa ne spuna o poveste foarte frumoasa despre ultimii sai sapte ani ca Stig, o poveste ce va atinge mult mai multa lume decat fanii automobilismului".

Cartea se va numi "Omul in costum alb" si va aparea pe 16 septembrie.

Cei de la BBC au considerat important pentru audienta emisiunii Top Gear sa pastreze anonimatul lui Stig, motiv pentru care au incercat in Justitie sa impiedice cartea, cea care practic spulbera secretul. Postul britanic se gandeste acum sa aduca un al treilea Stig, insa nu este nimic oficial. Primul Stig a fost pilotul Perry McCharthy, era imbracat in negru si a fost "omorat" fiind trimis cu o masina-racheta pe luna, intr-o emisiune a Top Gear din 2002.

Ben Collins, al doilea Stig deconspirat,  are 35 de ani si a aparut la Top Gear in 2003.

Onlinesport



Oficial: Stig este Ben Collins