Stiri Auto

Renault aduce Wind, o minidecapotabila cu doua locuri

Din septembrie va intra pe piata un nou model de la Renault. Acesta se numeste Wind si este o masina decapotabila cu doua locuri, al carei pret incepe de la 18.000 de euro. Wind are un sistem foarte rapid si eficient de decapotare, precum cel de pe Ferrari America. Masina va putea fi personalizata pe diverse elemente. Un amanunt ciudat vine din interior, de la modul in care se deschd usile: nu l-am vazut pe nici o masina dar nici nu stim la ce foloseste.


Wind are un plafon metalic, retractabil electric. Spre deosebire de alte masini decapotabile cu plafon dur, Wind are doar o singura piesa care realizeaza decapotarea, ceea ce ii permite sa obtina mai mult loc in portbagaj. Este o solutie similara pe care o foloseste si Ferrari Superamerica. Operatiunea de inchidere sau deschidere se realizeaza in 12 secunde, acesta fiind unul dintre cei mai buni timpi obtinuti de o masina decapotabila, fie cu plafon dur sau textil.



Wind va fi echipata doar cu motoare pe benzina, doua la numar: unul de 1,6 litri si 133cp - la fel cu cel de pe Twingo RS, iar altul de 100cp - disponibil pe Twingo si Clio.

Renault Wind este o masina mai mult agila decat comoda. Permite soferului sa circule rapid si in siguranta pe drumuri virajate, gratie unei suspensii dure. Motorul de 133cp este mult mai receptiv la sprinturi. La viteze mai mari de 100-110km/h, cu capota rabatata, este dificil de mers din cauza zgomotului.

Masina are 3,83 metri lungime si este mai mare decat un Twingo, dar mai mica decat Clio. Poate fi alternativa pentru Fiat 500, Mini Cabrio sau Peugeot 207.

La interior, masina ofera un spatiu lejer, in special pe inaltime. Foloseste materiale de pe Twingo si Clio, precum si unele noi asa cum ar fi cel utilizat la instrumentele de bord.



Scaunele sunt comode si sustin bine corpul. Tetierele sunt incorporate in scaun, ceea ce poate displacea unei parti a soferilor.



O curiozitate la Wind este ca are doua tipuri de manere interioare pentru deschiderea usii usii, unul din plastic si unul dintr-o curea de piele, oricare dintre ele putand fi folosite pentru a controla portiera, asa cum se vede in imaginea de mai jos.



Wind va fi disponibil in cinci culori si va avea un singur nivel de echipament, "Dinamique". Are sase air baguri, control al stabilitatii, aer conditionat, faruri de ceata, jante de 166 inci, pilot automat si radio cd cu MP3, printre altele

Posesorii isi pot personaliza masina prin alegerea unor culori su modele diferite la oglinzile retrovizoare, diverse forme pentru farurile de ceata sau piese colorate aflate deasupra instrumentelor de bord.

Masina se va fabrica in orasul Novomesto din Slovenia, la fel ca Twingo si Clio. Motorul de 100cp se asambleaza in orasul francez Douriv, iar cei de 133cp in Spania, la Valladolid.

Onlinesport Auto


Renault aduce Wind, o minidecapotabila cu doua locuri