Stiri Auto

Porsche Bucuresti Nord isi bate joc de cumparatori: Audi A5 cu roata sarita la 200 de metri dupa iesire

Un cititor al Onlinesport ne-a scris despre o situatie aparent incredibila. Noi am verificat-o si este reala. Proaspat cumparator al unui Audi A5 de 50.000 de euro, a facut accident la 200 de metri de la iesirea Porsche Bucuresti Nord (PBN), dupa ce i-a sarit una dintre rotile fata! Norocul lui a fost ca mergea incet. Si ce a urmat, din partea directorilor Porsche Romania, a fost incredibil.
Majoritatea oamenilor, dupa ce isi cumpara o masina noua si puternica, doresc sa o testeze in ziua respectiva. Pleaca in tromba din showroom si de cele mai multe ori (vorbind de zona Bucuresti) se duc intr-un test-drive pe A1 sau Bucuresti - Brasov. Nu a fost si cazul lui Razvan, un cititor al Onlinesport. Si a fost norocul sau.

Proaspat iesit cu masina noua pe poarta Porsche Bucuresti Nord, la volanul unui Audi A5 nou-nout de 50.000 de euro, Razvan mergea incet, pentru ca era obosit si, in plus, posesor pana atunci al unor masini puternice, nu era interesat sa ii dea "talpa".

La viteza de 30km/h, presat din spate de un camion, Razvan a refuzat sa accelereze. La nici 200 de metri de la poarta PBN, roata fata i-a sarit cu totul.

Audi-ul A5 a ramas cazut pe o parte, iar roata si pinioanele rasfirate pe asfalt. Soferul camionului a oprit si el, speriat ca accidetul s-a petrecut din cauza lui. Nici vorba. Totul se intamplase pentru ca roata nu fusese bine stransa din service, in procesul de pregatire a masinii pentru livrare.

Masina a fost readusa in service pentru reparatii. Razvan nu a dorit daune morale sau materiale. A cerut numai ca directorul de service si mecanicul care a pregatit/strans roata sa fie concediati, iar masina sa fie inlocuita, totul printr-o scrisoare oficiala trimisa la PBN. El a facut o sesizare si la Porsche Austria.

La o saptamana de la incident, a fost sunat de un director de la PBN care i-a spus ca nu ii poate inlocui masina pentru ca avut o dauna minora si, daca ar inlocui-o, ar dura sase luni. Tot ce putea sa ii faca era o reducere de 1.500 de euro.

In plus, directorul de service nu putea fi concediat, pentru ca nu exista motiv, iar roata fusese stransa de un asistent care nu era angajat la Porsche Bucuresti Nord. Ca urmare, nici acesta nu putea fi data afara. Directorul de la PBN era, insa, foarte interesat unde mai scrisese Razvan despre incident.

In Romania, mitul de a-ti cumpara o masina noua si de firma este ruinat. Nu neparat acum, ci demult. Acesta nu este un incident izolat. Firmele din Romania care nu fac decat sa primeasca masinile de-a gata de afara, nu stiu nici macar sa le livreze.

Razvan o stie cel mai bine. Si dupa incidentulcu Audi-ul A5, dar si dupa ce masina anterioara, un Volvo S60, luat nou, il costase in trei ani mai mult decat daduse pe ea initial, din cauza defectiunilor aparute dupa expirarea garantiei (printre care defectarea cutiei de viteze exact la iesirea din garantie - cost suportat din buzunarul propriu: 8.800 de euro).

Onlinesport


Porsche Bucuresti Nord isi bate joc de cumparatori: Audi A5 cu roata sarita la 200 de metri dupa iesire