Stiri Auto

Cum arata noile permise auto

Purtatorul de cuvant al Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), subcomisarul Mihai Enache, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca noile permise de conducere vor fi introduse probabil, din a doua jumatate a anului 2008.
"Nu toate persoanele sunt obligate sa isi preschimbe permisele de conducere. Dupa trecerea la noul permis de conducere, la standarde europene, acest document va fi dat celor care primesc pentru prima data permis de conducere, apoi celor carora aceste acte le-au expirat, au fost distruse, pierdute sau celor aflati in situatiile care impun schimbarea documentelor. Probabil, majoritatea soferilor vor primi noile documente pe masura ce expira cele vechi", a explicat subcomisarul Mihai Enache.

Purtatorul de cuvant la DRPCIV a explicat ca noile permise nu vor diferi mult de cele actuale, vor avea dimensiuni asemanatoare, dar, ca noutate, vor fi introduse elementele de securizare prin inscriptionare laser.

Ministerul Transporturilor a informat, joi, ca Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative va primi cinci echipamente pentru gravarea laser a permiselor de conducere in conformitate cu legislatia europeana, printr-un contract de aproape 700.000 de euro.

"Valoarea contractului este de 681.120 de euro, din care 501.713 de euro reprezinta fonduri nerambursabile PHARE si 179.407 de euro cofinantarea asigurata de Ministerul Internelor si Reformei Administrative - Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor", arata Ministerul Transporturilor.


Cum arata noile permise auto