Stiri Auto

Dacia Logan break are probleme la directie

Uzina de Automobile Dacia s-a confruntat, zilele trecute, cu serioase probleme de calitate la unele dintre modelele sale, potrivit unui saptamanal pitestean. La un lot de cateva sute de automobile Logan MCV (break) ar fi existat probleme tehnice legate de trenul de rulare fata, fapt care ar putea pune in pericol siguranta pasagerilor, a informat saptamanalul local „Obiectiv“, citat de ziarul Gardianul.
Conducerea Uzinei Dacia Mioveni a negat aceste informatii, dezvaluite de surse din interiorul companiei Autoturisme Dacia si confirmate de dealeri.

Specialistii de la Automobile Dacia SA au verificat, din acest motiv, cateva sute de autoturisme Logan MCV abia iesite de pe benzile de productie, a precizat sursa citata. Conform acesteia, reverificarea sutelor de masini banuite ca ar avea probl eme tehnice a creat serioase probleme uzinei de la Mioveni. Fluxul de productie a fost serios perturbat din cauza masinilor reverificate. Publicatia argeseana a mai informat, de asemenea, ca alte cateva sute de Dacia Logan break, livrate concesionarilor Dacia din intreaga tara, ar fi putut ajunge deja in circulatie, pe drumurilor publice.

La inceputul lunii septembrie, publicatia „Thomson Financial“ anunta ca Renault retrage in service 1.623 autoturisme Logan vandute pe piata braziliana, pentru verificarea sistemului de franare. Masura, cu un rol preventiv, viza verificarea pedalei de frana pentru a vedea daca luminile de frana functioneaza corect.

Renault do Brasil, filiala locala a constructorului francez, mentiona ca vanzarile pe piata braziliana au ajuns la 2.114 unitati in luna august, fata de obiectivul lunar stabilit la 1.500 de unitati. Modelul Logan a fost lansat in Brazilia in luna iunie. Renault a anuntat ca intentioneaza sa mareasca productia de autoturisme Logan la unitatea din Brazilia, la 60.000 de unitati in anul 2008, fata de un nivel de 40.000 de unitati, prevazut pentru acest an.

Gardianul


Dacia Logan break are probleme la directie