Motorsport

Video: Accident teribil la Le Mans. Un Audi facut praf in doar cateva secunde, cativa centimetri au salvat vietile oamenilor de pe margine

Nu trecusera decat 50 de minute de la startul editiei a 79-a a cursei de 24 de ore de la Le Mans cand scotianul Alan McNish a scapat masina de sub control si a percutat violent zidul de protectie aruncand in aer zeci de bucati de tabla si metal. Masina a fost aproape sa sara peste parapetul de protectie si sa striveasca cateva persoane aflate in spate.


La volanul modelului Audi cu numarul 3, McNish a incercat o dubla depasire dupa zona numita Dunlop Bridge, dar a acrosat roata spate a unui model Ferrari de categorie GTE Pro si rezultatul incidentului a semanat panica in randul celor care urmareau intrecerea de pe margine sau din fata micului ecran.

Masina R18 Tdi s-a facut bucati la impactul cu zidul de protectie, iar cameramanii prezenti dincolo de acesta au scapat ca prin minune de un accident grav. Masina se ridicase putin de pe traseu si s-a oprit la limita in pneurile de laga zid, "agantandu-se" de ele si evitand de putin sa sara peste parapet si sa aduca o drama la Le Mans. In jur de patru persoane erau imediat in spate, in zona de impact, daca masina ar fi sarit zidul.

Oamenii nu au avut timp decat sa duca mana la fata si sa incaseze o ploaie de resturi din caroserie, intr-un gest de autoaparare instinctiv, ce ar fi fost inutil daca Audiul ar fi ajuns in spatele zidului de protectie.

Impactul s-a petrecut la peste 200km/h. Audi R18 TDI-ul lui McNish, din clasata prototip 1, cea mai puternica de la LeMans avea un buget imens. Doar pentru aceasta cursa, echipa consumase bugetul pe 1 an al unei echipe medii din Formula 1.

McNish a iesit la randul lui pe propriile picioare dintr-o epava ajunsa cu rotile in sus si din care cu greu se mai intelegea ceva in afara unui morman de fiare contorsionate si pneuri rupte. La boxe boss-ul Audi, Wolfgang Ullrich, aplauda cu lacrimi in ochi imaginea pilotului sau scapat cu viata din teribilul accident.

Astfel, Audi ramane in cursa cu doua modele in incercarea de a se impune in duelul cu francezii de la Peugeot.

Onlinesport


Video: Accident teribil la Le Mans. Un Audi facut praf in doar cateva secunde, cativa centimetri au salvat vietile oamenilor de pe margine