Motorsport

Video NASCAR: Keselowski si-a luat zborul pe circuit dupa un accident provocat

Accident spectaculos si in acelasi timp foarte periculos in cursa de 500 mile desfasurata, duminica, in campionatul NASCAR, pe Atlanta Motor Speedway, unde Carl Edwards l-a spulberat de pe circuit in mod deliberat pe Brad Keselowski (pilotul cu numarul 12 din masina rosie).


Scanteia conflictului intre cei doi piloti a fost declansata sezonul trecut la Talladega, unde Edwards si Keselowsi s-au acrosat in chiar ultimul tur in timp ce se aflau in lupta directa pentru victorie.

Atunci pilotul sifonat a fost Edwards, care a ales sa-i raspunda tot pe circuit pilotului echipei Penske. Iata ce a declarat Edwards pe pagina sa de Facebook la scurt timp dupa incidentul de la Atlanta: "Am avut mai multe optiuni in acel moment. Sa-l las sa ma depaseasca, sa ma confrunt cu el dupa cursa, sa astept circuitul de la Bristol si sa agat mai multe masini sau sa ma ocup de el imediat. Fiecare persoana alege dupa ce cod vrea sa se ghideze in viata si aceasta este maniera aleasa de mine pentru a raspunde unei provocari".

De cealalta parte, Brad Keselowski a scapat nevatamat din incident, pilotul de la Penske cerand penalizarea lui Carl Edwards.

"As fi putut ucide pe cineva din public in urma acelui accident. Sunt curios de felul in care oficialii NASCAR vor reactiona, mingea fiind acum in curtea lor. Daca vor admite un astfel de actiuni pe circuit, atunci vom sfarsi prin a ne accidenta intre noi si chiar pe cei din public", a spus Keselowski, pilot care se afla in top zece in momentul incidentului, in timp ce Edwards era intarziat cu cateva tururi.

Cursa de 500 mile de la Atlanta a fost castigata de Kurt Busch, al doilea pilot al echipei lui Roger Penske impunandu-se in fata lui Matt Kenseth.

Podiumul a fost completat de columbianul Juan Pablo Montoya, care a reusit in final sa-i ia fata lui Kasey Kahne, pilotul care a condus cele mai multe tururi.

In pofida locului noua, lider la general se mentine Kevin Harvick, cu 644 puncte, Matt Kenseth urcand pe pozitia secunda, cu 618 puncte.

Campionatul NASCAR intra intr-o scurta pauza de doua saptamani, a cincea cursa a sezonului fiind programata pe 21 martie pe ovalul de la Bristol, unde vor fi programate alte 500 mile de viteza si spectacol.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Video NASCAR: Keselowski si-a luat zborul pe circuit dupa un accident provocat