Motorsport

Aston Martin contesta suprematia Audi la Le Mans

Constructorul britanic Aston Martin va participa la editia din acest an a cursei de 24 de ore de la Le Mans cu un nou prototip la categoria principala LMP1, avand intentia declarata de a obtine victoria, informeaza autosport.
Bazat pe sasiul Lola folosit in 2008 de echipa Charouz Racing, noul model Aston Martin va fi propulsat de un motor V12 pe benzina, spre deosebire de rivalii germani de la Audi, care folosesc propulsoarele diesel in seria Le Mans.

Aston Martin LMP1 (foto: autoexpress.co.uk) va efectua primele teste la 8 martie pe circuitul francez Paul Ricard, urmand a debuta in campionatul Le Mans in cursa de la Barcelona programata pe 5 aprilie.

"Anul 2009 este foarte important pentru Aston Martin la Le Mans in vederea obtinerii victoriei la cinci decenii de la ultimul succes in aceasta cursa. Suntem constienti ca va fi o lupta intre David si Goliat, dar face parte din spiritul britanic de lupta si ne vom incerca sansa", a declarat David Richards, cel care se ocupa de proiectul Aston Martin dupa retragerea Subaru din WRC.

La volanul primului prototip Aston Martin LMP1 vor urca Stefan Mucke, Jan Charouz si Tomas Enge, pastrandu-se astfel linia pilotilor din echipa Charouz. Pentru a doua masina se cunosc pana in prezent doua din cele trei nume, Darren Turner si Harold Primat, cel de-al treilea pilot urmand a fi anuntat in perioada imediat urmatoare.

Editia din acest an a cursei de 24 de ore de la Le Mans va avea loc pe 13-14 iunie.

Altfel, Acura a dezvaluit cu ocazia testelor de la Sebring (Florida) noul model ARX-02a LMP1 care va fi folosit in American Le Mans Series.

Echipele Highcroft Racing si De Ferran Motorsport vor avea ocazia sa cunoasca capacitatea modelului ARX-02a cu ocazia cursei de 12 ore de la Sebring (21-22 martie).

Onlinesport


Aston Martin contesta suprematia Audi la Le Mans